Joidenkin kansojen tilanne on ollut ja on huonompi kuin meidän suomalaisten

Toki Suomen ja suomalaisten tilanne voisi olla parempi kuin nyt on – mutta se voisi olla huonompikin.

Tämänhetkisiä (joulu 2020) ongelmiamme:

  • Koronaviruksen vuoksi juhlimisemme ja kokoontumisemme on rajoitettua;
  • Joudumme käyttämään ”maskia” esimerkiksi ruokakaupassa;
  • Maahamme on tullut porukkaa, jota ei tänne olisi tarvittu;
  • Meillä on valitettavasti punikkihallitus, joka ajaa monessa suhteessa huonoja asioita ja jättää tekemättä tarpeellisia asioita.

Ongelmiemme vakavuutta voimme kuitenkin itse punnita keskenämme, jopa vapaasti julkisesti, ja edustajamme Eduskunnassa voivat vapaasti päättää vaikkapa Suomen lainsäädännöstä ja mihin verovarojamme käytetään.

Entäpä ne ”jotkut muut kansat”

Otetaanpa muutama esimerkki:

  1. Kurdit ovat oma varsin suuri kansa, joilla on oma kieli ja kulttuuri, vaan ei ole omaa vapaata, itsenäistä isänmaata kuten on meillä. Yleisesti kurdit ovat toisen luokan kansalaisia omalla perinteisellä asuinalueellaan – joka on jonkun muun valtion hallussa. Jopa oman kielensä käyttäminen julkisesti on ollut kiellettyä.
  2. Tshetsheenit ovat selvästi oma kansa, omalla perinteisellä asuinalueellaan, on oma kieli ja jopa ikivanha perinne demokratiasta. Imperialistinen Venäjä onnistui kuitenkin pitkien ja katkerien sotien jälkeen valloittamaan Tshetshenian vuonna 1859. Luonnollisesti ryssät kiduttivat, murhasivat, raiskasivat, ryöstivät, tuhosivat tshetsheeneille rakkaita muistomerkkejä, jne. Neukkulan kaaduttuaTshetshenia itsenäistyi kaikkien pykälien mukaisesti, mutta imperialistinen Venäjä hyökkäsi taas Tshetsheniaan vuonna 1994 aloittaen Ensimmäisen Tshetshenian sodan. Hävittyään sen sodan pienelle, mutta urhealle, Tshetshenialle Venäjä hyökkäsi uudelleen Tshetsheniaan vuonna 1999, aloittaen Toisen Tshetshenian sodan. Kyseessä on ollut ja on erittäin brutaali sota tshetsheenikansan hävittämiseksi – vaan eipä Suomella ole ollut mitään sanottavaa ”oikeusvaltioperiaatteesta”, tms.
  3. Georgia on yksi vanhimmista valtioista, jossa sitä paitsi on ehkäpä Maailman vanhimpia kirkkoja. Georgian historiaan pitäisi mielestäni välttämättä tutustua. Se ikivanha Georgia joutui pitämään puoliaan mm. islamilaisten maahantunkeutumista vastaan. Siinä Georgia pärjäsi aikansa varsin hyvin, mutta sitten Georgia hädissään teki virheen luottaen Venäjän apuun. Venäjän romahdettua Georgia palautti itsenäisyytensä, mutta menetti sen taas varsin pian kun imperialistinen Venäjä hyökkäsi jälleen strategisesti tärkeään Georgiaan, miehittäen Georgian taas noin 70 vuodeksi. Neukkulan kemahdettua Georgia itsenäistyi uudelleen. Ryssälä ei tietenkään voinut hyväksyä orjiensa karkaamista vapaiksi, vaan aloitti sikailut Georgiaa vastaan. Kun georgialaiset tekivät ”värivallankumouksen” ja suuntautuivat länteen, niin Venäjä hyökkäsi Georgiaan vuonna 2008. Venäjä ryssi sen Georgian sodan ihan perusteellisesti, mutta sai aiheutettua Georgialle melkoisia vahinkoja ja miehittää edelleen laittomasti Georgian alueita.
  4. Lisää esimerkkejä löytyy täältä: Viro, Latvia, Liettua, Puola, Ukraina.

Ongelmamme tuntuvat pieniltä

Verrattuna edellä kuvattuihin ”muiden kansojen” ongelmiin, meidän ongelmamme tuntuvat pieniltä.

Meidän on kuitenkin laitettava maanpuolustuksemme kuntoon, emme saa elää illuusiossa, imperialistinen roistovaltio Venäjä on suuri sotilaallinen uhka Suomelle. Suomen kannattaa myös liittyä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu