Julkaisen kirjeeni Tasavallan Presidentti Sauli Niinistölle, annoin ilmaisen neuvon

Hieman yli viikko sitten lähetin kirjeeni sähköpostilla Tasavallan Presidentin Kanslian kirjaamoon. Saatteessa pyysin kuittaamaan minulle kun presidentti on saanut kirjeeni hänelle. En ole saanut kuittausta siitä, että kirjeeni olisi toimitettu presidentille, joten julkaisen kirjeeni tässä – jospa joku kertoisi kirjeestä presidentille.

——

Herra Presidentti!

Uudenvuodenpuheenne oli tilanteeseen nähden selväsanainen ja suora – mutta se ei riitä. Suomen ulkoinen turvallisuustilanne on erittäin uhanalainen. Näyttää siltä, että Venäjä hyökkää piakkoin Ukrainaan, ehkä sen jälkeen Baltiaan – mutta Venäjä on erittäin hyvä maskirovkassa, entäpä jos Venäjä hyökkääkin piakkoin Suomen kimppuun?

Kremlissä kaihertaa taatusti perusteellisesti, että Venäjä hävisi Vapaussodan Suomelle 1918-1920; Suomi saavutti Torjuntavoiton Talvisodassa 1939-1940; ja Suomi saavutti suurenmoiset torjuntavoitot Jatkosodassa 1941-1944. Nimenomaan vain Suomi Venäjän hyökkäyskohteista säilytti itsenäisyytensä, loput Venäjä onnistui valloittamaan orjuuteensa puoleksi vuosisadaksi.

Se neuvo

Herra presidentti,

Kutsukaa kokoon turvalliseen paikkaan joukko asiantuntijoita keskustelemaan vapaasti kanssanne. Nimenomaan turvalliseen paikkaan ja kaikki keskustelijat jättävät kännykkänsä, tms., tilan ulkopuolelle. Tietysti asianmukaiset henkilöt tietävät mistä kenetkin osallistujan saa tavoitettua tarvittaessa ja miten – mutta eivät tiedä ketä tilaisuuteen osallistuu, eikä mistä siellä keskustellaan. Mitään keskusteluista ei saa vuotaa minnekään.

Kutsuttavat

Puolustusvoimain komentaja, Pääesikunnan päällikkö, Tiedustelupäällikkö, Maavoimien komentaja, Maavoimien operaatiopäällikkö, Ilmavoimien komentaja, Merivoimien komentaja – siis korkeimmat upseerit, eikä poliitikkoja.

Hiekkalaatikko

Pistäkää nämä todelliset asiantuntijat – vapaasti, mutta virkavastuulla – esittämään erilaisia skenaarioita, joita mahdollisesti lähiaikoina seuraa.

Seuraavaksi pelatkaa yhdessä ”hiekkalaatikkopeliä” mihin mikäkin skenaario näyttäisi johtavan. Esittäkää kaikki vapaasti paljon kysymyksiä, ja pyrkikää yhdessä etsiä jokaiseen kysymykseen todennäköisimmin oikeaa vastausta. Ei haittaa mitään, että siihen kuluu väistämättä paljon aikaa.

Tärkein asia

Kaiken sen jälkeen kysykää kyseisiltä asiantuntijoilta jokaiselta erikseen: Milloin on oikea aika esittää demokraattisten maiden puolustusliitolle NATOlle Suomen jäsenhakemus? Pärjätäänkö me yksin ilman NATO-jäsenyyttä?

Oletus

Uskallan olettaa, että vastauksena on, että me ei pärjätä yksin imperialistiselle Venäjälle, emmekä saa konkreettista apua ilman, että olemme NATOn jäsen. Ihmettelen kauhiasti, ellei kysymykseen Milloin? tule vastauksia: Heti.

Seuraavaksi

Herra Tasavallan Presidentti,

Pistäkää valtavan korkea kannatuksenne ja koko vaikutusvaltanne tuleen, ja kertokaa julkisesti Suomen kansalle, että Suomen on pakko liittyä demokraattisten maiden puolustusliiton NATO jäseneksi – ja pistäkää Suomen diplomaattiarmeija nykyisten NATO-maiden ”kimppuun”, jotta ne suostuvat pikaisesti Suomen NATO-jäsenyyden myöntämiseen.

 

Kunnioittavasti,

Juhani Putkinen, ******-****, noin puoli vuosisataa Kokoomuksen jäsen, noin puoli vuosisataa vapaaehtoista maanpuolustustyötä ja Teidän äänestäjänne Suomen presidentiksi

+6
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu