Kun ei tuule, niin ei tuule – joskus kuitenkin tuulee

Ohessa on kuva Suomen tuulivoimaloiden kokonaistuotannosta aikavälillä 10.9.2021-tämän artikkelin kirjoitushetki 16.9.2021. Kuva on peräisin täältä. Sieltä jokainen voi tulostaa kuvan haluamaltaan aikaväliltä.

 

 

Fingridin mukaan minimiteho oli 33 MW ja maksimiteho 2383 MW. Itse bongasin, että 16.9.2021 kello 14.24 teho oli vain 30 MW.

Käyrästöstä tyhmemmänkin pitäisi huomata, että tuulivoima on Suomessa haitallista sattumavoimaa. Millään energian varastointimenetelmällä ei ole mahdollista varastoida järkevästi kuvasta näkyvän pitkäaikaisen heikkotuulisen ajan kompensoivaa energiamäärää.

Täältä löytyy runsaasti lisää vastaavia kuvia pitkältä aikajaksolta.

Tuulivoiman rakentaminen Suomeen pitää lopettaa ja rakentaa runsaasti uutta ydinvoimaa. Ainakin Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Suosittelen, että tilataan Etelä-Koreasta sarjatuotantona kolme identtistä 1400MW laitosta.

Tämän idioottimaisen tuulivoiman rakentamisen, ja ydinvoiman vähäisen rakentamisen, vuoksi tänään sähkön markkinahinta Suomessa oli pidemmän aikaa 182,20 €/MWh. Aamupäivällä hinta oli 174,94 ja tätä kirjoitettaessa 127,33 €/MWh. Eikä vielä olla talvipakkasissa.

 

 

+20
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu