Kuten tavallista, Venäjä valehtelee myös koronavirukseen kuolleiden määrän ihan perusteellisesti
Esimerkiksi Venäjän miehittämänä olevassa 2,9 miljoonan asukkaan Dagestanissa virallinen koronavirukseen kuolleiden määrä on 29. Todellinen lukumäärä on mitä ilmeisimmin 20 kertaa suurempi.
Lääkintähenkilökunnalla ei ole suojavälineitä, joten heidänkin sairastuvuus ja kuolleisuus nimenomaan koronavirukseen on suuri.
Ei testata, vaan kuolema kirjataan esimerkiksi keuhkokuumeen aiheuttamaksi.
Niin, venäläisestä valehtelusta on toki muitakin esimerkkejä:
http://jput.fi/Venalainen_valehtelu.htm
Muuten, nähdäkseni Suomessakin tämän punikkihallituksen aikana koronavirustestejä tehdään aivan liian vähän.
Ilmoita asiaton viesti
Vai onko positiivisen testituloksen jäljittäjiä liian vähän rajoittamassa.
Ilmoita asiaton viesti
Keskusjohtoisessa maassa keskushallinto ohjaaa maassa kaikkea. Ja se tapahtuu sillä periaatteella, että vallanpitäjien suosio pysyisi mahdollisimman suurena ja siten vallassa pysyminen on varmaa. Putinilla on ollut kannatusongelmia, koska kansalaiset ovat panneet koronavahingot hänen hallintonsa piikkiin. Ja maan johtohan kriisin hoitoa koskevat päätöksen tietenkin tekeekin. Siksi sillä on suuri kiusasus antaa tilastoja sormeilemalla sellainen kuva, että hyvin on toimittu ja onnistuttu.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjä on KGB-diktatuuri, jossa vaalit ovat absurditeatteriesityksiä nimeltään vaalit. Siten kannatuksella ei aikuisten oikeasti ole mitään väliä – ihan kuten oli Stalinin aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Vaalitulokset kyllä järjestetään, mutta siellä tehdään myös suosiomittauksia, ja niitä ei ehkä manipuloida samalla tavalla. Putinin suosio on nyt alhaalla, ja hän on varmasti siitä huolestunut.
Ilmoita asiaton viesti
Pekka, ei Putinin tarvitse olla ollenkaan huolissaan kannatuksestaan, koska sillä kannatuksella ei ole mitään merkitystä:
– oikeasti merkittäviä opposition edustajia ei päästetä edes ehdokkaiksi;
– oikeasti merkittäviä opposition edustajia ei päästetä esiintymään mihinkään merkittävään mediaan, jotka kaikki ovat Kremlin käsissä;
– opposition edustajia vangitaan ja heitetään vankiloihin tekaistuista syistä;
– opposition edustajia kuolee mitä kummallisimmista syistä;
– kansa on tottunut siihen, että kannattaa äänestää oikein, tai muuten … ;
– äänet laskee KGB, nykyiseltä nimeltään FSB;
– jos on jotenkin vastaan FSB:lle, niin elinajan odote on varsin lyhyt.
KGB-klikki määrää kenestä tehdään seuraava keulakuva. KGB-everstiluutnantti Putin on sopinut hyvin KGB-kenraalien juoksupojaksi, ei syytä vaihtaa keulakuvaa. No, jos mustan rahan virta heikkenee oleellisesti, niin ehkä sitten ajatellaan mitä pitäisi tehdä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo kaikki on kyllä tiedossa. Ei Putinin tarvitse olla huolestunut vaalimenestyksestään, mutta silti diktaattorikin haluaisi olla suosittu.
Yksinvaltias ei voi olla koskaan varma asemastaan, vaikka vaalit eivät hänen asemaansa hetkauta. Kasvava tyytymättömyys voi esimerkisi talous- ja/tai terveystilanteen huonontuessa johtaa joukkokokoontumisiin. Jos miljoonat ihmiset alkavat kerääntyä kaduille, voi tapahtua mitä tahansa – ei heitä voi ruveta ampumaankaan, jos joukko ehtii kasvaa riittävän suureksi.
Silloin valtaeliitti (esim. kenraalikunnan myötävaikutuksella) voi katsoa, että tehdään Putinista syntipukki ja nostetaan uusi yksinvaltias valtaan kansan rauhoittamiseksi.
Putin on koko ajan lietsonut epäluuloa muita maita kohtaan, pitääkseen kansan yhtenäisenä hänen takanaan. Sekin osoittaa, että pelkkä vaalitulos ei hänelle riitä.
Ilmoita asiaton viesti
Venäjällä johtajan kansansuosio kasvaa kun Venäjä onnistuu valloittamaan muiden kansojen alueita.
Vastaavasti kansansuosio heikkenee, jos muiden kansojen alueita pääsee karkuun Venäjän orjuudesta.
Esimerkiksi Stalinin suosio on parhaillaankin varsin korkea Venäjällä – Stalin valtasi suuria alueita Kremlin orjuuteen – ei haittaa vaikka Stalinin takia kymmenet miljoonat venäläiset kuolivat. Ei venäläisillä hyvinvointia ollut Stalinin aikana.
Ilmoita asiaton viesti
Näin se menee. Sekä historia että nykyisyys esitetään tarkoituksenmukaisella tavalla. Tässä on selvää sukulaisuutta Trumpin touhujen kanssa.
Ilmoita asiaton viesti
Pekka: ”Tässä on selvää sukulaisuutta Trumpin touhujen kanssa.”
Melko kaukaa haettua. Trump ei yritä valloittaa USAlle lisää maata. Toki se ”America first” ajattelu on ”sukulaisuutta”. Trump kuitenkin katsoo lähinnä taloutta: Hän ihmettelee esimerkiksi miksi lukuisat USAn NATO-liittolaiset elävät USAn siivellä, eivätkä käytä puolustusmäärärahoihin sovittua vähintään 2% BKTstä. Se ihmettely on täysin oikeutettua.
Ilmoita asiaton viesti
Juuri niin, ”sukulaisuutta”. Valhemediasta on kummassakin kysymys eli väännellään tosiasiat itselle edulliseksi. Kaiketi Trump voi joskus jyvänkin löytää, mutta yleislinja hänen tiedottamisessaan on lievästi ilmaisten ”totuuden vastaista”.
USA on sentään demokratia, joten Trump ei pystyisikään yksin päättämään valloituksista – jos sellaisen ajatuksen saisi päähänsä.
Ilmoita asiaton viesti
No, joo. Se Trumpin ”Twitteridiplomatia” on lähestulkoon idioottimaista.
On kuitenkin varsin merkittävä ero: Trump laukoo joskus päättömyyksiä, mutta koko USA ei valehtele kaikkea, kuten Venäjä tekee.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä, selvä ero kuitenkin demokratialla ja harvainvallalla kokonaisuutena.
Ilmoita asiaton viesti