Meillä on Maapallolla monenlaisia suurvaltoja – Ukrainan sota

USA on todellinen suurvalta, niin taloudellisesti, kuin myös sotilaallisesti. Onneksi USA tukee imperialistisen roistovaltion Venäjän brutaalin hyökkäyksen kohteena olevaa demokraattista Ukrainaa. Minun mielestäni USAn pitäisi tukea Ukrainaa vieläkin voimakkaammin, mutta kohtalaisen hyvä näinkin.

Kiina on väestöltään suurvalta, talouskin on suuri, asevoimatkin melkoiset. Imperialistinen Kiina on kuitenkin käytännössä Venäjän puolella Ukrainaa vastaan.

Intia on väestöltään suurvalta. Intia on kaveerannut Venäjän kanssa sitaateissa aina. Intia on ostanut ja ostaa Venäjältä sotilaslentokoneensa ja pitkälti muutkin aseensa. Ukrainan sodassa Intia ei ole edes tuominnut Venäjän brutaalia hyökkäystä Ukrainan kimppuun.

Saksa on taloudellinen suurvalta, mutta sotilaallinen kääpiö. Valitettavasti Saksa on hirttäytynyt ihan itse typeryyttään Venäjän maakaasuun ja idioottimaisesti ajaa ydinvoimaansa alas. Saksa on demokraattinen maa, mutta tuki Venäjää mm. Georgian sodassa 2008. Saksa oli Venäjän puolella myös 2014 kun Venäjä hyökkäsi Ukrainan kimppuun. Kun Venäjä teki 24.2.2022 suurhyökkäyksen Ukrainan kimppuun, niin puheissa Saksa käänsi kelkkansa, mutta teoissa käytännössä ei. Toki Saksa toimitti hieman aseita Ukrainalle, mutta Saksan potentiaaliin nähden vain naurettavan vähän. Saksan kannattaisi hävetä.

Englannilla on edelleen voimakas Laivasto ja melkoisen voimakkaat Ilmavoimat. Valitettavasti Englannilla on varsin heikot Maavoimat. Taloudellisestikaan Englanti ei ole suinkaan heikko. Englanti on mielestäni tukenut Ukrainaa jopa kiitettävästi. Parantamisen varaa on kuitenkin edelleen.

Suhteellisesti pikkuinen Viro on tukenut Ukrainan asevoimia parhaiten – noin 222 miljoonan euron verran. Suosittelen ottamaan Virosta mallia. Ukraina taistelee parhaillaan koko Euroopan vapauden puolesta.

+12
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu