NATO-liittolaiset ovat solidaarisia toisilleen – jos yksi pyytää apua, niin kaveri antaa apua

Imperialistisen roistovaltion Venäjän yllyttämänä/tukemana Valkovenäjä on rahdannut turisteja Afrikasta, Lähi-Idästä, jne. EUn rajoille (Puola, Liettua ja Latvia), tarkoituksena, että se porukka pääsee laittomasti EUn alueelle heikentämään EUta.

Ilmeisesti suurin paine on kohdistunut Puolaan, mutta myös Liettuaan ja Latviaan. Onneksi nämä kaikki: Puola, Liettua ja Latvia ovat päättäneet, että eivät päästä sitä kansainvaellusta alueilleen, eivätkä pääsääntöisesti ota vastaan turvapaikkahakemuksia.

Puola pyysi apua liittolaisiltaan, joten Viro lähetti Puolalle apuun noin kahden joukkueen verran (70) sotilaitaan ja asiantuntijoitaan 2.12.2021. Se joukko palasi Viroon 29.12.2021.

Puola jatkoi avunpyyntöään, joten tänään 30.12.2021 Viron hallitus päätti lähettää Puolaan uuden joukon tammikuun puolivälissä. Joukossa on yksi joukkue  (noin 40 miestä) kevyttä jalkaväkeä Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) riveistä ynnä pioneereja, yhteensä noin 70 miestä.

70 miestä ei kuulosta paljolta, mutta on kuitenkin enemmän kuin vain solidaarisuuden osoitus.

Lähde.

Viro on auttanut myös Liettuaa ja Latviaa samassa hengessä.

Viro aikoo auttaa myös Ukrainaa, vaikka Ukraina ei vielä ole NATOn jäsenmaa. Tarkoituksena on toimittaa Ukrainalle mm. panssarintorjuntaohjuksia Javelin ja 122 mm haupitseja sekä niiden ammuksia.

Lähde.

Niin, tosiystävät auttavat ystäviään hädässä.

+5
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu