Navalnyin murhayrityksestä Venäjän FSBn toimesta Novitshok perheeseen kuuluvalla kielletyllä kemiallisella aseella

Oli alun alkaen päivänselvää, että nimenomaan Venäjän valtio oli Navalnyin murhayrityksen takana. Osa meistä kieltäytyi uskomasta tosiasioita. Silloinkin virallinen Venäjä tietysti kiisti osallisuutensa ja jopa myrkyttämisen – mutta siinähän ei ole mitään uutta. Venäjä kielsi puoli vuosisataa ampuneensa Mainilan laukaukset tekosyyksi Talvisotaan. Vastaavasti Venäjä kiisti mm. suorittaneensa puolalaisten upseerien joukkomurhan Katynissä.

Nyt Bellingcat & Co on tuonut julkisuuteen yksityiskohtaiset tiedot siitä, että murhayritysten (monikossa) tekijä oli nimenomaan Venäjän FSB – minulle se oli päivänselvää jo alunalkaen. Venäjän FSB yritti myrkyttää hengiltä myös tuttavani urhean toimittajan Anna Politkovskajan, mutta Anna jäi silloin ihmeen kautta henkiin ja ammuttiin myöhemmin kotitalonsa hissiin.

Luonnollisesti Venäjä kiistää edelleen – mutta entä sitten?

——

Minun mielestäni läntisten demokratioiden pitäisi viimeinkin ryhdistäytyä ja potkia imperialistinen roistovaltio Venäjä pihalle SWIFTistä – se tuntuisi roistojen lompakoissa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu