Nykyinen pulina-ETYJ kannattaa lakkauttaa – tilalle uusi uljas ETYJ

Nykyisessä ETYJissä juodaan kahvia ja puhutaan paljon – eikä saada mitään hyvää aikaan. Pikemminkin nykyinen ETYJ toimii imperialistisen hyökkääjän hyväksi ja hyökkäyksen uhria vastaan.

Georgia

Vuonna 2008 imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi Georgian kimppuun, miehittäen suuria alueita Georgiasta. Kukaan ei konkreettisesti auttanut hyökkäyksen uhria Georgiaa. Päinvastoin, hyökkäyksen uhri Georgia asetettiin käytännössä aseidenvientikiellon alaiseksi. Onneksi Venäjä kuitenkin ihan itse ryssi Georgian sodan, joten Venäjä ei saanut valloitettua koko Georgiaa, eikä Putin saanut hirtettyä munista Georgian vapailla vaaleilla valittua laillista presidentti Saakashvilia, kuten julkisesti uhkasi.

Sama tilanne jatkuu edelleen: Venäjä miehittää Georgian laillisia alueita Abhasia, ns. E-Ossetia ja Akhalgori. ETYJin valkoiset autot (merkinnällä OSCE) ajavat Georgiassa ympäriinsä, mutta en ymmärrä mitä hyötyä siitä on Georgialle.

Ukraina

Vuonna 2014 imperialistinen roistovaltio Venäjä hyökkäsi Ukrainaan ja valtasi Ukrainan Krimin, sekä osan Donbasista. Se sota jatkuu edelleen.

Venäjä miehittää Ukrainan Krimiä ja osaa Donbasista. ETYJin valkoiset autot (merkinnällä OSCE) ajavat Ukrainassa ympäriinsä, ETYJin suuret valkoiset Dronet lentävät Ukrainan ilmatilassa – mutta mitä konkreettista hyötyä Ukrainalle on ETYJistä?

Uusi uljas ETYJ?

Minun mielestäni oikea hyödyllinen ETYJ toimisi seuraavasti:

ETYJ toimittaisi hyökkäyksen uhrille mieluiten jo ennen varsinaista sotilaallista hyökkäystä aseita, koulutusapua, jne. Viimeistään hyökkäyksen alettua ETYJ toimittaisi hyökkäyksen uhrille riittävästi konkreettista apua ja painostaisi Venäjää lopettamaan hyökkäyksen. Kun tilanne rauhoittuisi, niin ETYJ varustaisi ja kouluttaisi hyökkäyksen uhrin joukot parhailla mahdollisilla aseilla ja esittäisi Venäjälle uhkavaatimuksen, että Venäjän on vedettävä joukkonsa hyökkäyksen uhrin alueelta tai ne heitetään sieltä verissä päin.

+2
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu