Oliko Saksan Operaatio Barbarossa ennalta ehkäisevä isku – Suomen Sotilas

Agilolf Kesselring on kirjoittanut lehteen Suomen Sotilas useita hyviä, mielenkiintoisia artikkeleita. Viimeisimmässä lehdessä 5/2021 Kesselring kirjoitti Saksan hyökkäyksestä itään 22.6.1941 – Operaatio Barbarossa, alkaen sivulta 32. Lehti on ollut siltä kohtaa avattuna pöydälläni monta viikkoa odottaen, että ennättäisin kirjoittaa siitä artikkelin.

Artikkelissa on useita asiallisia näkökantoja ja kysymyksiä – en puutu nyt niihin lainkaan vaan keskityn artikkelini otsikossa esitettyyn kysymykseen – oliko kyseessä ennalta ehkäisevä hyökkäys? Olisiko Venäjä hyökännyt länteen, ellei Saksa olisi hyökännyt itään.

Kesselring kysyy, oliko kyseessä Operatiivinen vastaisku ja vastaa, että Saksan arkistoista ei ole löytynyt dokumenttia, jonka mukaan kyseessä olisi ollut Operatiivinen vastaisku. Vastaavasti hän kysyy, oliko kyseessä Strateginen vastaisku, ja vastaa, että ei ollut.

Ehkäpä saksalaiselta upseerilta (everstiluutnantti) edellytetään edelleen tällaisia vastauksia ja ympäripyöreää pohdintaa sivulle 51 saakka – noin 20 sivua lehdestä.

Juhani Putkinen vastaa kysymykseen

Olen kirjoittanut nimenomaan tästä erittäin tärkeästä asiasta varsin runsaasti kirjassani: Imperialistinen Roistovaltio. Nimenomaan kahdella isolla kirjaimella. Pitkin suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

Samaa asiaa käsittelen lukuisissa artikkeleissani kotisivullani jput.fi. Jälleen pitkin suorin lainauksin ja tarkoin lähdeviittein.

Venäjän tavoite

Venäjän tavoitteena haluamassaan Toisessa Maailmansodassa oli valloittaa koko Eurooppa – aluksi. Lopullisena tavoitteena oli valloittaa Koko Maapallo, niin, että viimeisinkin sen tasavalloista olisi alistettu Kremlille. Maapallo ilman rajoja.

Venäjän suunnitelma

Esimakua Venäjän suunnitelmista saamme Stalinin puheesta 19.8.1939. Saksa piti saada sotimaan Englantia ja Ranskaa vastaan, jotta ne kaikki heikkenisivät – ja sitten Venäjä iskisi. Kuinka ollakaan Venäjä sai aikaan, että Englanti ja Ranska julistivat Saksalle sodan 3.9.1939. Kyseessä oli harkittu petos – ansa, johon Hitler meni.

Tarkennetaan yksityiskohtia: 1. Venäjä ja Saksa liittoutuivat Venäjän aloitteesta keskenään. 2. Saksa ja Venäjä hyökkäsivät yhdessä koordinoidusti Puolan kimppuun, jakaen Puolan veljellisesti keskenään, ja pitäen yhteiset voitonparaatin, sekä voitonjuhlan, Puolan kukistumisen kunniaksi. 3. Venäjä auttoi monin tavoin merkittävästi liittolaistaan Saksaa, jotta Saksa kykenisi käymään menestyksellistä sotaa Englantia ja Ranskaa vastaan.

Seuraava merkittävä Stalinin puhe pidettiin 5.5.1941: Puna-armeija on hyökkäysarmeija.

Suurhyökkäyssuunnitelma Groza

Venäjällä oli suunnitelma hyökätä länteen maailmanhistorian suurimmin joukoin heinäkuussa 1941. Sen suunnitelman nimi on Groza. Niin, ainahan sotilaat tekevät suunnitelmia, … 😊

Venäjä aikoi hyökätä länteen heinäkuussa 1941

Kuinka ollakaan Venäjä keskitti materiaaliaan ja joukkojaan pääsääntöisesti juuri kyseisen suunnitelman Groza mukaisesti. Kun Saksa toteutti ennakoivan iskunsa itään 22.6.1941, niin Venäjän joukkojen keskitykset länteen olivat vielä kesken – Venäjähän aikoi hyökätä vasta heinäkuussa 1941.

Huom! Stalin oli varma, että Saksa ei hyökkää

Venäjä ei keskittänyt joukkojaan länteen Saksan hyökkäyksen pelossa, vaan nimenomaan hyökätäkseen itse. Stalin oli varma, että Saksa ei hyökkää Venäjälle, joten Venäjän joukot ryhmitettiin hyökkäykseen, eikä puolustukseen.

Miksi Saksa hyökkäsi Venäjälle 22.6.1941?

Siitä löytyy pitkä, perusteellinen artikkeli, täältä. Tietysti tarkoin lähdeviittein luotettaviin lähteisiin.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu