On äärimmäisen mielenkiintoista seurata (Viron mediasta) mitä Ukrainan ja Venäjän välisessä sodassa tapahtuu

Seuraan sotaa pääasiallisesti Postimees-lehdestä, sen artikkeleita ja suoria videokatsauksia – eri asiantuntijoiden tekemiä tilannekatsauksia. Toki myös Delfiä ja ERRää.

On erittäin mielenkiintoista seurata todellisten asiantuntijoiden arvioita. On sekä entisiä Viron Puolustusvoimain komentajia ja muita korkeita upseereja, että myös palveluksessa olevia korkeita upseereja.

Joillakin on ilmiömäinen muisti – osoittavat karttakepillä kartalta, jossa ei ole paikannimiä suoraan nimillä mitä siellä tapahtuu, muistavat joukko-osastojen (yhtymien) nimet ja numerot. Aivan erinomaista.

Lisäksi on esimerkiksi Igor Taron erittäin tarkat tapahtumakuvaukset eri rintamanosilta.

Miksi se on mielenkiintoista

Tiedän sotahistoriasta ”pikkuisen” mm. Ukrainan alueelta ja toki muualtakin. Kun tunnen historiaa niin on hyvä verrata sitä nykyisyyteen ja se mahdollistaa katsoa avoimin silmin tulevaisuuteen.

Minun nähdäkseni ryssät yrittävät Itä-Ukrainassa tehdä Stalingradin kaltaista mottia Ukrainan joukoista ja sitten käytännössä tuhota Ukrainan joukot. Stalingradissa antautui karkeasti 100 000 nälkiytynyttä sotilasta, joilta oli käytännössä ammukset, polttoaine ja ruoka lopussa – uskoen ryssien lupauksia hyvästä kohtelusta ja haavoittuneiden hoidosta. Heistä noin 5000 palasi lopulta kotiinsa sotavankeudesta.

Mahdollisuus

Kun katsoo kartalta mitä on tapahtumassa, niin on nähtävissä mahdollisuus, että päinvastoin ukrainalaiset motittavat Venäjän joukkojen hyökkäyskiilan ja tuhoavat sen.

+17
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu