Onko Sokerivero, jota kutsutaan terveysveroksi, hyödyllinen

Puolueeni Kokoomuksen vaaliohjelmassa on ollut lisätä Suomeen ”terveysvero”, jossa alettaisiin verottamaan sokeria.

Vaalien jälkeenkin kuulostaa siltä, että sokeria ruvetaan Kokoomuksen toimesta verottamaan.

Onkohan siinä mitään järkeä?

Sokeria on Suomessa aivan oikein käytetty marjojen säilömiseen – mehumaijassa on keitetty marjoista sokerin kera hyvin säilyviä ja terveellisiä mehuja ilman säilöntäaineita – niin minäkin olen tehnyt lukuisina vuosina. Säilyneet vuosia hyvänä ja terveellisiä nauttia pitkänä pimeänä talviaikana. Puolukkaa, mustaherukkaa, jne.

Sokeria on tietysti tarvittu myös esimerkiksi valmistettaessa puolukkasurvosta (oikeasti monitoimikoneella) pakasteeksi. Samoin mustaherukkaa, tyrniä, jne.

Parhaillaankin syön joka aamu puolukkapuuroa (keitin 4 litraa), joka on tehty siitä pakastetusta sokeroidusta puolukkasurvokesta (itse poimimistani puolukoista). Keittäessäni lisäsin vielä sokeria, että puuro on hyvän makuista syödessäni sitä täysmaidon kera.

Olisiko tosiaankin terveellisempää, että luopuisin käyttämästä kotimaisia itse poimimiani metsämarjoja ja oman puutarhani marjoja siksi, että sokeri leimataan epäterveelliseksi?

Joku viisas sanoi kerran pojalleen: tietäisitpä miten vähällä järjellä tätä maata hallitaan. Eikö tosiaankaan tässä ajassa ja paikassa ole mitään tärkeämpää tekemistä, kuin jahdata sokeria, joka on puhdas luonnontuote?

 

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu