Poliitikkomme ovat typeriä – tai sitten haluavat Suomen tuhoa

Ei ole vähäisintäkään järkeä rakentaa Suomeen haitallista sattumavoimaa tuulivoima, vaan sitä kuitenkin rakennetaan koko ajan lisää ja lisää. Mitä enemmän tuulivoimaa Suomeen rakennetaan sitä haitallisempaa se on – nimittäin tuulivoiman tuotanto vaihtelee sitä enemmän mitä enemmän tuulivoimaa on.

Minimiteho pysyy karkeasti samana, sillä kun ei tuule riittävän suurella tuulennopeudella, niin tuulivoima ei tuota sähköä. Kapasitetin kasvaessa maksimiteho kuitenkin nousee. Siten heiluminen käytännössä nollan ja karkeasti 80% kapasiteetista välillä kasvaa.

Ohessa melkoisen tuore kuva siitä millaista tuulivoiman tuotanto oli lokakuussa 2023. Minimissään tuulivoima tuotti teholla 17 MW, maksimissaan teholla 4910 MW, kapasiteetti oli valitettavasti jo 6200 MW.

Syyskuu oli vastaavaa säherrystä. Minimissään tuulivoima tuotti teholla 9 MW, maksimissaan teholla 4460 MW, kapasiteetti oli valitettavasti jo 6012 MW. Täällä lisää niitä kuvia varsin runsaasti.

On kerta kaikkiaan typerää rakentaa lisää tuulivoimaa. Sen tuulivoiman vuoksi joudutaan lapioimaan tuuleen miljardeja euroja miljardien perään jo pelkästään sähköverkon vahvistamiseksi.

Toimenpide-ehdotuksia:

1. Lakkautetaan Ilmatieteenlaitos – jätetään vain lyhyen ajan sääennustuksia tekevä porukka jäljelle. ”Ilmaston lämpenemisestä” vouhottavat kilometritehtaalle.

2. Vaihdetaan Fingridin johtoon sellaiset henkilöt, jotka ymmärtävät vaatia tuulivoiman rakentamisen lopettamista ja Suomeen lisää ydinvoimaa.

3. Vaihdetaan ympäristöministeriksi henkilö, joka ymmärtää ilmastoa ja energiantuotantoa. Ehdotan Eija-Riitta Korholaa.

4. Perustetaan Suomen Ydinvoima Oyj valtiovallan kätilöimänä. Osakkaiksi TVO, Fortum, Solidium, pari paljon sähköä kuluttavaa yksityistä yritystä. Pistetään se uusi yhtiö tilaamaan heti kolme uutta ydinvoimalaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Kaikkiin kolmeen 1340 MW ydinvoimala APR1400 – Etelä-Koreasta.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu