Punainen väri politiikassa

Kommunistisen Venäjän (Lenin, Stalin, Hrutshev, Breshnev, jne.) lippu oli kokonaan punainen, paitsi koristeina sirppi ja vasara. Yleissymbolina oli punainen viisisakarainen tähti mm. sotilaiden kokardina ja sotakoneissa.

Natsi-Saksan (Saksan Kansallissosialistinen Työväenpuolue) lippu oli punainen, keskellä valkoisella pallukalla musta hakaristi. Lippu oli Hitlerin hahmottelema – ja Hitler oli vannoutunut sosialisti.

Suomen sosialidemokraattisen puolueen lippu on tietysti punainen, kun kyseessä on sosialistinen puolue – lisukkeina mm. hammasratas ja kirjaimet SDP.

Osa suomalaisista punaisista nousi SDP:n johdolla 28.1.1918 aseelliseen kapinaan, jota kutsutaan punakapinaksi, Suomen vapailla vaaleilla valittua Eduskuntaa ja laillista hallitusta vastaan Venäjän yllyttämänä ja Venäjän ruhtinaallisesti aseistamana – kapinalliset käyttivät punaista käsivarsinauhaa.

Kommunistidiktatuurin Kiinan lippu on luonnollisesti punainen – lisukkeina viisi viisisakaraista keltaista tähteä.

Kommunistidiktatuurin Pohjois-Korea lipun pääväri on punainen, lisukkeina sinistä, valkoista ja keskellä suuri punainen viisisakarainen tähti.

Kommunistidiktatuurin Vietnam lippu on punainen, keskellä keltainen tähti.

SAK:n tunnusväri on tietysti punainen, kun kyseessä on vasemmistojohtoinen järjestö, joka politikoi vasemmiston hyväksi. Kuvan lähde SAK:n kotisivu.

SAK:laisen ammattiliiton AKT lakkovahti on käyttänyt punaista käsivarsinauhaa ainakin Vuosaaren satamassa lakon aikana. Alkuperäinen lähde.

Punainen on siten kommunismin, sosialidemokratian, yleensäkin sosialismin ja vasemmistolaisuuden tunnusväri.

Siksi minä kokoomuslaisena en voisi kuvitellakaan käyttäväni esimerkiksi punaista solmiota tai punaista paitaa.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu