Ranskan presidentti Macron näyttelee vähintäänkin koko EUn johtajaa

Ranskan presidentti, Saksan liittokansleri, Italian päämimisteri ja Romanian presidentti (Macronin kutsumana) vierailivat tänään 16.6.2022 Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa ja Venäjän tuhoamassa Irpinissä Kiovan lähellä.

Macron ei taida olla ihan rehellinen vaan saattaa näytellä saadakseen enemmän tukea kohta olevissa vaaleissa.

Vähän aikaa sitten Macron nimenomaan toi julki käsityksenään, että Venäjää ei saa häpäistä, vaan Venäjän on voitava säilyttää kasvonsa. Tarkasta sanamuodosta on turha ruveta väittelemään – ajatus oli tämä.

Reaalimaailmaan tuotuna Macronin ajatus tarkoittaa, että Venäjä ei saa hävitä aloittamaansa brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainaan. Tarkennettuna se tarkoittaa sitä, että Venäjän pitäisi antaa valloittaa vähintäänkin merkittävä osa Ukrainan alueesta ja Ukrainan pitäisi ”niellä” se ratkaisu.

Tänään Macron toi nimenomaan itseään esille ja jätti Saksan liittokanslerin, Italian pääministerin ja Romanian presidentin sivuosiin:

– Sain sellaisen käsityksen, että Macron lupasi Ukrainan presidentti Zelenskille, että Ukraina saa hetimiten EUn kanditaattivaltion statuksen, vaikka Macron ei sitä voi luvata.

– Macron lupasi Zelenskille kaikenlaista apua kunnes Ukraina saa kaikki Venäjän miehittämänä olevat alueensa – mukaan luettuna Krimin – takaisin haltuunsa. Tuntui siltä, että Macron teki sen lupauksen sekä EUn, että myös USAn puolesta. Siis siltä asia näytti.

On se Macron puheissa kova poika, vaikka bruttokansantuotteeseen suhteutettuna Ranska ei ole antanut Ukrainalle kovinkaan merkittävää apua ja käytännössä hänestä on tainnut olla merkittävää hyötyä imperialistiselle roistovaltiolle Venäjälle.

Toki joidenkin lähteiden mukaan Ranska on toimittanut Ukrainalle 12 kpl 155 mm ajoneuvoasenteista haupitsia Caesar ja nyt lupaili peräti 6 kpl lisää – hurraa. Oletan, että todellisuudessa Ukrainalaisten käyttöön on ennättänyt vasta 6 kpl. Se ei ole järin paljon.

Se on sitten kokonaan eri asia, että onko Ranskassa parempaa vaihtoehtoa Macronille.

+8
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu