Ruotsi on nyt viimeinkin NATOn jäsenmaa – oli se vaikeaa
Turkki ja viimeisenä Unkari jarruttivat Ruotsin NATO-jäsenyyttä ihan perusteellisesti.
Nyt Ruotsi on kuitenkin lopulta NATOn jäsenmaa – se on hyvä asia koko Itämeren ja Suomenlahden kattavalle yhtenäiselle Operaatioalueelle.
Jos Ruotsi olisi jäänyt ulos NATOsta, niin Suomen asema saarekkeena, rintamavaltiona imperialistisen roistovaltion Venäjän rajalla, olisi ollut oleellisesti heikompi kuin nyt. JOS Ruotsi ei olisi NATOssa ja Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun, niin olisi ainakin teoriassa mahdollista, että Suomeen ei saataisi kuljetettua apua liittolaisilta – Ruotsi yksinkertaisesti kieltäisi kuljetukset alueensa ja aluevesiensä kautta. Talvisodassa Ruotsin valtiosta taisi olla Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä, vaikka ruotsalaisista vapaaehtoisista oli paljonkin hyötyä (kuten oli myös Vapaussodassa). Vapaussodan aikana Ruotsi jopa yritti ryöstää Suomelta Ahvenanmaan.
Myös Jatkosodassa Suomen puolesta oli taistelemassa ruotsalaisia vapaaehtoisia, mutta Ruotsin valtiovallan, eikä lehdistön, asenne Suomea kohtaan ei ansaitse kiitosta.
Jospa tästä eteenpäin olisimme oikeasti liittolaisia ja ystäviä Ruotsin kanssa – ainakin toivon sitä.
Ehkä tätä todellakin voi pitää ruotsalaisen turvallisuuspolitiikan suurimpana liikahduksena sitten vuoden 1809.
Koska olen suomettunut kekkoslainen, kysyn: miltä Kaliningradin venäläisistä tuntuu nyt, kun heidän pieni rantatonttinsa on Itämeren ainoa natovapaa pläntti – toki emä-Venäjän rannikko-osuuden ja esim. Seiskarin kauniin Siirin kotisaaren lisäksi?
Ilmoita asiaton viesti
Niin, vuonna 1808 imperialistinen Venäjä teki yllätyshyökkäyksen sotaa julistamatta Suomeen, eikä Ruotsista ollut Suomelle apua – ehkä jopa päinvastoin oli haittaa:
https://jput.fi/Suomen_sodan_alku.htm
Venäjä toki valmistautui hyökkäämään Suomeen jo vuonna 1806:
https://jput.fi/Venaja_valmistautui_jo_vuonna_1806.htm
Ilmoita asiaton viesti
Vuonna 1808 imperialistinen Venäjä hyökkäsi Ruotsiin.
Ilmoita asiaton viesti
Tiedoksi, että Suomi ja suomalaiset olivat olemassa jo paljon ennen sitä vuotta 1808. Imperialistinen Venäjä hyökkäsi nimenomaan Suomen alueelle – ei Ruotsin alueelle.
Talvisodassakin imperialistisen roistovaltion Venäjän joukoilla oli nimenomaan käsky, että ei saa ylittää Ruotsin rajaa, vaan pitää pysähtyä Ruotsin rajalle ja tervehtiä ystävällisesti ruotsalaisia rajavartijoita.
Ilmoita asiaton viesti
Aika itsestään selvästä asiasta sitä pitääkin vääntää. Venäjä hyökkäsi Ruotsiin Ranskan painostuksen myötä ja koska Ruotsi pysyi lojaalina Britannialle. Sota oli nimenomaan Ruotsia vastaan ja Suomen maakunnat olivat Ruotsin aluetta.
Sodassa Ruotsia vastaan olivat myös nykyiset Nato-liittolaisemme Ranska ja Tanska.
Edit. Korjaapa muuten tietosi, Venäjä eteni ”Suomen sodassa” myös nykyisen Ruotsin alueelle.
Ilmoita asiaton viesti
Wikipediasta haettu ”Tilsitin sopimus” antaa artikkelin kautta ymmärtää, että Venäjä nimenomaan julisti sodan Ruotsille, vaikkakin ”Napoleonin painostuksesta”.
Ilmoita asiaton viesti
Suomenkielinen wiki ei ole luotettava lähde Venäjää koskevissa asioissa. Anonyymit punikit poistavat faktoja ja lisäävät valheita.
Se oli yksi syy siihen, että perustin omat kotisivut:
https://jput.fi/
Ilmoita asiaton viesti
”Ruotsin valtiovallan, eikä lehdistön, asenne Suomea kohtaan ei ansaitse kiitosta.”
Ruotsin valtiovalta ja erityisesti lehdistö oli hyvin saksalaismielistä tuonne 1943-vuoden loppuun asti, jolloin asenteet muuttuivat Saksan sotaonnen lopullisesti käännyttyä.
Tukholmassa niitä alustavia välirauhanneuvotteluita käytiin madame Kollontain luona NL:n suurlähetystössä (ja vähän Grand Hotellissakin).
Ilmoita asiaton viesti
Mitä pidät mahdollisesta ”uudesta maailmanjärjestyksestä” jonka arkkitehteina olisivat, Venäjän, Kiinan, Pohjois-Korean, Valko-Venäjän, Turkin, Unkarin johtajat ja USA:n Trump…?
– Tekikö Ruotsi jotain väärin, kun homma viivästyi…?
Ilmoita asiaton viesti
En pidä todennäköisenä koplaa, jossa olisivat: Venäjä, Kiina, P-Korea, USA.
Ruotsi teki väärin demarien johdolla päästäessään islamisteja maahan vähittäin ja tukuttain.
Ilmoita asiaton viesti
Kokoomus oli pääministeripuolue vuosina 2006-2014, joka vuosi maahan tuli se samat 100 000 maahanmuuttajaa. Kokoomuslainen pääministeri ajoi kahdeksan vuoden ajan Euroopan vapainta maahanmuuttopolitiikkaa.
Vuonna 2014 Reinfeldt vakuutteli, että maahan kyllä mahtuu: https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000002783775.html
Joten Putkinen syyttää demareita.
Ilmoita asiaton viesti
Demarit ovat olleet Ruotsissa johtava puolue suurimman osan aikaa vaikkapa Toisen Maailmansodan jälkeen. Ruotsin ”Kokoomus” on varsin harvoin ”vallassa”, eikä pääse yksin päättämään yhtään mistään.
Toki Ruotsin demarit ovat hyödyntäneet myös Ruotsin kommunistien ja vihreiden apua.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin blokkihallituksessa kokoomus nimenomaan ei tarvitse demareiden apua, ja edelleen Euroopan vapain maahanmuuttopolitiikka jatkui. Maahanmuuttoministerinä kokoomuslainen.
Se on jännä että aina kun kokoomus on jostain negatiivisesta päättämässä, sillä ei ole mitään vastuuta kun ”ei se yksin päätä”. Syy on vasemmiston silloinkin, kun se on hallituksen ulkopuolella.
Ilmoita asiaton viesti
Ruotsin hallituksia:
– 28.9.1936-8.10.1976 Dem
– 8.10.1982-4.10.1991 Dem
– 4.10.1991-7.10.1994 Mod
– 7.10.1994-6.10.2006 Dem
– 6.10.2006-3.10.2014 Moderaattien johtama Alliance
– 3.10.2014-18.10.2022 Dem
– 18.102022 -> Mod
Lähde:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_prime_ministers_of_Sweden
Eli karkeasti 69 vuotta demarivaltaa ja karkeasti 13 vuotta Moderaattien valtaa.
Kun demarit ovat johtaneet maata, niin ovat nimittäneet virkamiehiksi lähinnä punaisia ja punavihreitä, sekä säätäneet lait ja asetukset.
Jos välillä on muutaman vuoden moderaattien johtama hallitus, niin siinä ei juuri laivaa käännetä. Nykyinen moderaattien johtama vähemmistöhallitus kuitenkin edes yrittää kääntää laivaa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli 8 vuotta moderaattien valtaa ei vaikuta mihinkään omana hallituskautenaan? Ok.
Onneksi demaripääministeri ymmärsi hakea Natoon.
Ilmoita asiaton viesti
…Entä mm. Turkin, Unkarin, Israelin ja vastaavien maiden autoritääriset ja jopa itsevaltaiset johtajat, jotka kansalliset (EU) -ja jopa yleiset ihmisoikeussopimukset syrjään, omien kannattajiensa ja puolueensa, nationalististen ja patrioottisten agendojensa edelle…?
– Onko se sitä oikeaa, ”todellista johtajuutta ja isänmaallisuutta?”
Ilmoita asiaton viesti
Tiedoksi, että Israel on ihan oikeasti demokraattinen valtio. Hallitus hauttii sikäläisen Parlamentin luottamusta. Parlametti on valittu vapaissa vaaleissa.
Ilmoita asiaton viesti
Trump on tänään Unkarin diktaattori Orbanin kanssa keskustelemassa mahdollisesti juuri siitä mitä kirjoitat? Putinilta on henkilökohtainen kirje Trumpille.
Voi olla hyvinkin että nämä Venäjä, Kiina, Pohjois-Korea, Valko-Venäjä, Turkki sekä vielä joku diktatuuri tai autokratia lisää tekee jonkun sopimuksen Yhdysvaltojen kanssa..Trumpin ollessa vallassa.
Trump on julkisesti sanonut ihailevansa diktaattoreita, niiden rajatonta valtaa. Ei ole edes huono vitsi.
Näin tapahtuu tänään Yhdysvalloissa ja kukaan ei tiedä millaisen käskyn Putin on kirjeessä Trumpille kirjoittanut:
Unkarin Orban tapaa Trumpin Floridassa ja syöttänee tälle Putinin viestiä
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000010279699.html
Ilmoita asiaton viesti