Ruotsi on nyt viimeinkin NATOn jäsenmaa – oli se vaikeaa

Turkki ja viimeisenä Unkari jarruttivat Ruotsin NATO-jäsenyyttä ihan perusteellisesti.

Nyt Ruotsi on kuitenkin lopulta NATOn jäsenmaa – se on hyvä asia koko Itämeren ja Suomenlahden kattavalle yhtenäiselle Operaatioalueelle.

Jos Ruotsi olisi jäänyt ulos NATOsta, niin Suomen asema saarekkeena, rintamavaltiona imperialistisen roistovaltion Venäjän rajalla, olisi ollut oleellisesti heikompi kuin nyt. JOS Ruotsi ei olisi NATOssa ja Venäjä hyökkäsi Suomen kimppuun, niin olisi ainakin teoriassa mahdollista, että Suomeen ei saataisi kuljetettua apua liittolaisilta – Ruotsi yksinkertaisesti kieltäisi kuljetukset alueensa ja aluevesiensä kautta. Talvisodassa Ruotsin valtiosta taisi olla Suomelle enemmän haittaa kuin hyötyä, vaikka ruotsalaisista vapaaehtoisista oli paljonkin hyötyä (kuten oli myös Vapaussodassa). Vapaussodan aikana Ruotsi jopa yritti ryöstää Suomelta Ahvenanmaan.

Myös Jatkosodassa Suomen puolesta oli taistelemassa ruotsalaisia vapaaehtoisia, mutta Ruotsin valtiovallan, eikä lehdistön, asenne Suomea kohtaan ei ansaitse kiitosta.

Jospa tästä eteenpäin olisimme oikeasti liittolaisia ja ystäviä Ruotsin kanssa – ainakin toivon sitä.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu