Suomen Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä

Puolustusvoimain lippujuhlan päivä oli alunalkaen Suomen ja Venäjän välillä käydyn Vapaussodan voitonparaatin vuosipäivä.

Kun Suomi joutui käymään Venäjää vastaan Toisen Vapaussodan (Talvisota), jossa suomalaiset käytännössä yksimielisinä puolustivat Suomen vapautta ja demokratiaa, niin Puolustusvoimain lippujuhlapäiväksi vaihdettiin Marsalkka Mannerheimin syntymäpäivä 4.6.

Suomi joutui käymään vielä Kolmannen Vapaussodan (Jatkosota) Venäjää vastaan kun Venäjä aloitti Jatkosodan alkaen 22.6.1941 kello 6.05. Se Kolmas Vapaussota ei antanut aihetta lippujuhlapäivän päivämäärän muuttamiseksi – sillä Suomi saavutti suurenmoiset torjuntavoitot, jääden itsenäiseksi demokraattiseksi valtioksi:

Toivottavasti sitä Puolustusvoimain lippujuhlan päivää ei tarvitse muuttaa jatkossakaan, vaikka Suomen poliittinen johto näyttää elävän Illuusiossa, kun ei liitä Suomea NATOn jäseneksi, vaikka imperialistisen roistovaltion Venäjän hyökkäysuhka Suomeen on päivänselvä.

+7
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu