Suomen tuulivoiman hyötysuhde 10.06.2022

10.6.2022 kello 09.03 Suomen kaikki tuulivoimalat tuottivat yhteensä sähköä teholla 13 MW. Kun Suomen tuulivoimaloiden kapasiteetti on tätä kirjoitettaessa yhteensä 3856 MW, niin se tarkoittaa, että Suomen tuulivoimaloiden ”hyötysuhde” oli vain 0,3%.

Sähkön kulutus oli 8464 MW, joten Suomen tuulivoimalat tuottivat Suomen sähkönkulutuksesta 0,15%.

Sähköä tuotiin Suomeen nettona teholla 2181 MW, joten tuonti oli 25,8% kulutuksesta – se on erittäin huolestuttava määrä.

Sähkön markkinahinta Suomessa oli 368,58 €/MWh.

Luottakaa kylmään faktatietoon

Se, että kaikki Suomen tuulivoimalat yhteensä tuottavat välillä olemattoman vähän sähköä ei ole suinkaan poikkeuksellista.

Katsokaa tästä artikkelistani pitkä kuvasarja Suomen tuulivoiman tuotannosta eri kuukausina. Kuvasarjan viimeisin kuva on toukokuulta 2022. Kaikki kuvat ovat peräisin taatusti luotettavasta lähteestä, täältä. Tulostakaa itse vastaavia kuvia haluamaltanne ajanjaksolta, älkääkä uskoko tuulivoimahuijareiden valheita.

Ihan ilmainen suositukseni

Tuulivoima on haitallista sattumavoimaa. Tuulivoiman rakentaminen Suomeen täytyy lopettaa kokonaan.

Suomeen pitää ehdottomasti rakentaa lisää ydinvoimaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Suosittelen tilattavaksi ”heti” kolme APR1400 ydinvoimalaa sarjatuotantona Etelä-Koreasta. Eteläkorealaiset osaavat rakentaa hyviä ydinvoimaloita nopeasti ja edullisesti. Artikkeli eteläkorealaisesta ydinvoimasta löytyy täältä.

Huomioikaa

Sähkön kulutus Suomessa kasvaa koko ajan voimakkaasti:

– Lämmityksessä siirrytään fossiilisista polttoaineista mm. maalämpöpumppuihin, ne tarvitsevat runsaasti sähköä;

– Sähköautojen lataukseen tarvitaan runsaasti sähköä;

– Teollisuuden prosesseja vaihdetaan fossiilisista (mm. maakaasusta) sähköön;

– jne. Suomi tarvitsee edullista ja puhdasta sähköä, eli ydinvoimaa, ydinvoimaa ja ydinvoimaa. Huoltovarmuus on äärimmäisen tärkeää!

 

+31
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu