Suomessa mahtuu uutisiin yksi asia kerrallaan – Venäjän hyökkäyssota Ukrainaan ei enää kiinnosta

Ukrainassa käydään taisteluja elämästä ja kuolemasta – sekä Ukrainan itsenäisyyden säilymisestä – edelleen joka päivä. Suomen mediassa kuitenkin on tärkeintä uutisoida, mitä joku Suomen NATO-jäsenyyden marginaalinen vastustaja on höpöttänyt.

Venäjä tuhoaa edelleen tarkoituksellisesti Ukrainan siviili-infraa, kuten sairaaloita, kouluja, lastentarhoja, asuinkerrostaloja, jne., jne. koko ajan ja väliajatkin. Venäjän joukot murhaavat ukrainalaisia siviilejä vähittäin ja tukuttain koko ajan.

Ukrainan joukot ovat potkineet miehittäjiä kauemmas Harkovista, jotta Ukrainan toiseksi suurimman kaupungin tuhoaminen tykistötulella ei olisi enää mahdollista. Sitten Venäjä joutuu kuluttamaan siihen Harkovan tuhoamiseen arvokkaita pitkän matkan ohjuksia, joita Venäjällä ei ole rajattomasti.

Venäjä on joutunut asteittain vähentämään tavoitteitaan, kun ukrainalaiset pistävät kunnolla hanttiin tässä sodassa. Koko Ukrainan valloittamisesta on pitänyt luopua toistaiseksi. Kiovan, Harkovan ja Odessan valloittamisesta on pitänyt luopua toistaiseksi. Nyt näyttää siltä, että Venäjä tyytyisi vähäksi aikaa siihen, että saisi valloitettua kokonaan Luhanskin oblastin ja Donetskin oblastin – ja liittäisi ne Venäjään. Toki Venäjä tavoittelee myös koko Hersonin oblastin liittämistä Venäjään.

Länsimaiden, mukaan luettuna Suomen, on toimitettava Ukrainalle yhä lisää aseita, ammuksia, asejärjestelmiä, jne., jne.

Esimerkiksi Suomen varastoissa on 152 mm haupitsien ammuksia, joita Ukraina tarvitsee tällä hetkellä enemmän kuin Suomi – ei kun vaan heti koneisiin matkalle Ukrainaan. Suomi voi mainiosti tilata lisää 155 mm telahaupitseja K-9 ja niihin ammuksia.

+13
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu