Suomi ei kuulemma saavuta hiilineutraaliustavoitetta, joten muka tarvittaisiin lisätoimia

Ei tarvitsekaan saavuttaa hiilineutraaliustavoitetta.

Hiilidioksidi ei ole myrkky eikä saaste, joten ei ole mitään syytä käyttää paukkuja hiilidioksidin jahtaamiseen.

Hiilidioksidi kuuluu välttämättömänä osana luonnon normaaliin kiertokulkuun. Mitä enemmän hiilidioksidia ilmassa, sitä paremmin kasvit kasvavat.

Kasvit puolestaan tuottavat happea kuluttaessaan hiilidioksidia. Täysin normaali asia – varmaankin jo ”miljoona vuotta”.

Esimerkiksi ihan tavallisessa suomalaisessa metsässä kasvaa puolukoita. Puolukat ovat suuria upeita möllyköitä paikoissa jossa on sopivassa vaiheessa lahoavia kantoja, jotka tuottavat hiilidioksidia. Kantoja, oksia eikä latvuksia ei saa ryöstää metsistä, vaan ne on jätettävä lahoamaan metsiin. https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jussina/20252-puolukassa/

Miksi hiilidioksidia ”jahdataan”?

On saatu syötettyä medialle ja poliitikoille luulo, että hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemisen, jopa ilmastokatastrofin. Niinpä sitten hiilidioksidijahtiin käytetään tuhansia miljardeja euroja, joilla euroille olisi parempiakin käyttötarkoituksia.

Todellisuudessahan ilmasto on muuttunut tuhansia vuosia milloin lämpimämpään siintaan, milloin kylmempään suuntaan – ja tulee muuttumaan jatkossakin milloin lämpimämpään siintaan, milloin kylmempään suuntaan. Ihan hiilidioksidista ja ihmisistä riippumatta.

Oikeaa saastuttamista pitää vähentää

  • tappavien pienhiukkasten turhaa tupruttamista ilmaan kannattaa vähentää pitkällä aikavälillä, mutta niin ettei siitä aiheudu kohtuuttomia kustannuksia;
  • roskittamista (esimerkiksi muovien heittämistä luontoon) pitää vähentää, esimerkiksi suurien sakkojen avulla;
  • ihmisten määrää Maapallolla pitää vähentää reippaasti, varsinkin siellä missä väestön kasvu on suurinta – kuten Afrikassa.

Muuten

Ydinvoima on puhdasta, edullista ja sen huoltovarmuus on hyvä. Suomen ydinvoimalat tuottavat sähköä täydellä nimellistehollaan, erittäin suurella toimitusvarmuudella, juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten (tammikuun ja helmikuun kovilla pakkasilla). Suomeen ja muuallekin pitää rakentaa lisää ydinvoimaa.

Tuulivoima sen sijaan on haitallista sattumavoimaa, sen rakentaminen Suomeen täytyy lopettaa ihan kokonaan. Juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten, niin tuulivoima ei yleensä tuota sähköä ollenkaan, tai käytännöllisesti katsoen ollenkaan.

Myös aurinkovoima on haitallista sattumavoimaa, sen rakentaminen Suomeen täytyy lopettaa ihan kokonaan. Juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten, niin aurinkovoima ei yleensä tuota sähköä ollenkaan, tai käytännöllisesti katsoen ollenkaan.

https://jput.fi/energiapolitiikka.htm

 

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu