Suomi voisi kouluttaa ukrainalaisia sotilaslentäjiä ja lentomekaanikkoja

Syystä tai toisesta ukrainalaisia ei kouluteta käyttämään moderneja länsimaisia sotilaslentokoneita. Itse epäilen syylliseksi sosialisti Joe Bidenia, mutta asiaan voi vaikuttaa myös sosialisti Olaf Scholz.

Ihan siitä välittämättä minun mielestäni Suomen kannattaisi tarjota Ukrainalle tällaista koulutusta.

Kyseessä voisi olla esimerkiksi ennestään suihkukonekelpuutuksen omaavia nuorehkoja hävittäjälentäjiä, vaikkapa puolisen tusinaa.

Ensin tietysti teoriaa ja simulaattorikoulutusta, sitten koulutusta käytännössä moderneilla harjoitushävittäjillämme Hawk – niissä on hyvä länsimainen elektroniikka, näyttöineen. Koulutus olisi hyödyllistä riippumatta siitä mikä läntinen hävittäjä aikanaan Ukrainalle tulee. Tyypit kaksipaikkaisella Hornetilla kuuluisivat tietysti asiaan.

Vastaavasti kannattaisi kouluttaa joukko mekaanikkoja läntisten koneiden huoltojärjestelmiin, työkaluihin, mittalaitteisiin ja itse koneisiin moottoreineen, asejärjestelmineen, jne. Voisivat seurata miten suomalaiset mekaanikot menettelevät ja myöhemmin toimia apumekaanikkoinakin.

——

Ukraina joutuu ennemmin tai myöhemmin siirtymään itäkalustosta länsikalustoon jo mm. varaosien puuttumisen vuoksi. Se kannattaa aloittaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin – olisi pitänyt jo aloittaa.

Ukraina käy parhaillaan sotaa yhteistä vihollista vastaan.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu