Syötetäänkö USAn johtajille jotakin myrkkyä, joka aiheuttaa sairauden nimeltään pasifismi?

Korean sodassa nimenomaan Venäjän miehittämänä ollut Pohjois-Korea ja Venäjä olivat hyökkääjä – sodan aloittaja. USAn ja sen liittolaisten joukot olisivat kyenneet valloittamaan Pohjois-Korean ja ratkaisemaan sodan – vaan USAn poliitikot eivät antaneet voittaa sotaa, joten tänäänkin 12.2.2023 imperialistisen Venäjän liittolainen kommunistidiktatuuri Pohjois-Korea on uhkaamassa mm. demokraattista Etelä-Koreaa, Japania, jne.

USAn presidentti ei antanut pommittaa Venäjän lentoarmeijakunnan lentokenttiä Kiinan alueella, eikä tulittaa vihollisen joukkoja Jalu-joen pohjoispuolella.

 

Vietnamin sodassa kommunistidiktatuuri Pohjois-Vietnam ja Venäjä olivat hyökkääjä – sodan aloittaja. USAn ja sen liittolaisten joukot olisivat kyenneet valloittamaan Pohjois-Vietnamin ja ratkaisemaan sodan – vaan USAn poliitikot eivät antaneet voittaa sotaa. Asetettiin kaikenlaisia idioottimaisia voimankäytön sääntöjä, ettei vaan vahingossakaan Vietnamin alueella sijaitsevia Venäjän sotilaita kuolisi.

 

Venäjän hyökättyä Afganistaniin vuonna 1979 tekemään afgaanien kansanmurhaa kymmeneksi vuodeksi USA toimitti afgaaneille aseita – mm. Stinger-ilmatorjuntaohjuksia, joten afgaanit saivat ajettua Venäjän miehitysjoukot maasta. Asetoimitukset olivat hyvä asia, mutta Afganistan olisi pitänyt silloin auttaa demokraattiseksi maaksi, kuten USA auttoi Japanin demokraattiseksi maaksi voitettuaan Toisen Maailmansodan. USAn poliitikkojen silloinen virhe maksoi sitten myöhemmin tähtitieteellisen hinnan – myös USAn asevoimille. Lopulta Joe Bidenin päätöksellä paettiin Afganistanista, jättäen työ kesken.

 

Persianlahden sodassa Venäjän liittolainen Irakin presidentti Saddam Hussein olisi pitänyt samoilla lämpimillä kaivaa maakuopastaan hirtettäväksi – vaan USAn presidentti kielsi kenraali Norman Scwartskopfilta sen. Niinpä Irakiin piti sittemmin mennä uudelleen sotimaan.

 

Venäjän hyökättyä demokraattiseen Tshetsheniaan vuonna 1994, USA ei auttanut Tshetsheniaa asetoimituksin, se oli virhe. Tshetshenia kuitenkin voitti sen Ensimmäisen Tshetshenian sodan ja Venäjä joutui vetämään miehitysjoukkonsa Tshetsheniasta vuonna 1996, Hasavjurtin rauhansopimuksen mukaisesti. Viimeistään tässä vaiheessa USAn olisi pitänyt antaa Tshetshenialle massiivista apua – vaan ei antanut, joten Venäjä hyökkäsi uudelleen Tshetsheniaan vuonna 1999, aloittaen Toisen Tshetshenian sodan. Päinvastoin USAn johto auttoi imperialistista roistovaltiota Venäjää voimistumaan.

 

Venäjän hyökättyä demokraattiseen Georgiaan vuonna 2008, USA ei auttanut Georgiaa asetoimituksin – se oli hyvin suuri virhe. Nyt Georgiassa on venäjämielinen hallinto, vaikka kansa on länsimielinen. Venäjä miehittää brutaalisti Georgian Abhasiaa, ns. E-Ossetiaa ja Akhalgoria.

 

Venäjän hyökättyä Ukrainaan vuonna 2014, USA ei auttanut Ukrainaa asetoimituksin – se oli hyvin suuri virhe. Se Ukrainan sota on kestänyt jo noin yhdeksän vuotta.

 

Vasta Venäjän aloitettua laajamittainen suurhyökkäys useilta suunnilta Ukrainaan 24.2.2022 suhtautuminen Ukrainan sotaan on alkanut hiljalleen muuttua.

USA on toimittanut hitaasti ja hyppysellisen kerrallaan erilaisia aseita ja ammuksia Ukrainalle, estäen Ukrainaa luhistumasta. Ehkä käytännössä eniten (ainakin suhteellisesti) Ukrainaa ovat auttaneet Viro, Latvia, Liettua, Puola ja Englanti. Näyttää siltä, että USA ja Saksa ovat enemmänkin jarruttaneet asetoimituksia Ukrainalle, kuin että olisivat antaneet konkreettista apua.

Hidastelu ja jarrutus aiheuttavat koko ajan Ukrainalle turhia tappioita:

– Biden julisti heti alkuunsa, että USA ei missään tapauksessa lähetä joukkojaan Ukrainaan, olisi ollut parempi olla hiljaa;

– Nimenomaan ja vain USAlla on suuret resurssit antaa erilaisia aseita, asejärjestelmiä ja ammuksia Ukrainalle, vaan annetaan nimeksi ihan vähän ja mahdollisimman myöhään;

– USA ei ole antanut ATACMS-ohjuksia Ukrainalle HIMARS-raketinheittimiin, niillä Ukrainan asevoimat yltäisivät jopa 300 km etäisyydelle tuhoamaan hyökkääjän tärkeitä kohteita, niitä on ”rukoiltu polvillaan”, vaan ei ole annettu;

– USA ei ole antanut Abrams-panssarivaunuja Ukrainalle, vaikka niitä on olemassa suuria määriä siellä sun täällä. Viimein USA lupasi ”pitkin hampain” olemattoman pienen määrän, mutta niidenkin toimitus on vasta karkeasti vuoden kuluttua, vaikka esimerkiksi Euroopassa olisi ollut niitä valmiiksi antaa ”heti”;

– USA ei ole antanut hävittäjälentokoneita Ukrainalle, vaikka nimenomaan USAlla on olemassa hyvin suuri määrä F-16 monitoimihävittäjiä, jotka voisi antaa ”heti”. Aivan kerta kaikkiaan käsittämätöntä toimintaa.

On idioottimaista sodankäyntiä, että imperialistinen brutaali diktatuuri Venäjä saa vapaasti tehdä ukrainalaisten kansanmurhaa Ukrainan alueella – mutta Ukraina ei saisi tuhota Venäjän alueella olevia Venäjän sotilaskohteita, joista sitä kansanmurhaa tehdään.

Onko Venäjän sotilastiedustelu GRU onnistunut soluttamaan Valkoisen talon keittiön, ja siellä myrkytetään USAn presidenttejä vuosikymmenestä toiseen jollakin myrkyllä, joka aiheuttaa pasifismia?

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu