Talvisota kesti 105 kunnian päivää, Ukrainan sodassa on menossa 700. päivä (oikeammin 10 vuotta)

Suomen ja Venäjän välinen Talvisota alkaen 30.11.1939 oli pienelle Suomelle käsittämättömän suuri ponnistus, 105 päivän ajan, suurta Venäjää vastaan. Onneksi Suomi saavutti torjuntavoiton, jääden itsenäiseksi, demokraattiseksi valtioksi – vaikka menettikin rauhansopimuksella karkeasti 12% pinta-alastaan. Nimenomaan rauhansopimuksella, sillä imperialistinen roistovaltio Venäjä ei kyennyt valloittamaan kuin noin kolmanneksen siitä alueesta, joka joutui Venäjän miehittämäksi rauhansopimuksella.

Ukraina on joutunut käymään täysimittaista puolustussotaansa samaa imperialistista roistovaltiota Venäjää vastaan jo 700 päivää, mutta käytännössä se sama puolustussota on kestänyt jo noin 10 vuotta.

Suomettuneet punahistorioitsijat ovat väittäneet, että Suomi ei saanut apua Talvisodassa. Todellisuudessa Suomi sai merkittävää materiaalista apua: https://jput.fi/Suomi_sai_apua.htm

Materiaalisen avun lisäksi Suomea auttamaan tuli merkittävä määrä vapaaehtoisia taistelemaan Suomen vapauden puolesta – kaikki eivät kuitenkaan ennättäneet rintamalle ennen Talvisodan päättymistä. Talvisodassa ruotsalaisista vapaaehtoisista oli selvästi hyötyä Suomelle, mutta Ruotsin valtiosta saattoi hyvinkin olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

Ukrainalaiset taistelevat urhoollisesti edelleen Venäjän barbaarisia hyökkäyksiä vastaan. Valitettavasti läntisten demokratioiden sotamateriaaliapu Ukrainalle on kuitenkin pääasiassa suuria puheita, mutta vähän konkreettisia tekoja – ja mahdollisimman myöhään.

Ukraina taistelee myös meidän puolestamme – meillä on sama vihollinen. Auttakaamme Ukrainaa.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu