Tämän paremmin asiat eivät voisi olla

Puolustusvoimain lehden Ruotuväki viimeisimmän numeron 1/2020 sivulla 11 Karjalan prikaatin komentaja prikaatikenraali Jukka Jokinen sanoi: ”Tämän paremmin asiat eivät nyt omalta osaltani voisi olla.”

Jos kenraali tarkoitti sanoa Venäjän sotilasjohdolle ja poliittiselle johdolle, että: Karjalan prikaati on valmis joka hetki (24/7/365) torjumaan Venäjän yllätyshyökkäyksen Suomen kimppuun – JA hänellä itsellään on valmiina priorisoitu lista toimenpiteistä millä prikaatin puolustusvalmiutta ja puolustuskykyä voidaan tehostaa JA hän tekee hartiavoimin työtä puutteiden likvidoimiseksi – niin sitten lausunto on OK.

Jos kuitenkin kenraali aivan oikein luulee, että: ”paremmin asiat eivät voisi olla” – niin hän on väärässä virassa.

Aina voidaan tehdä joku asia paremmin – epäkohdat pitää tunnistaa ja poistaa. Heikoimpien alaisten tilalle on hankittava parempia. Voisiko materiaalia hajasijoittaa, niin että yllättävässä Iskander-iskussa tulisi vähemmän vahinkoa. Pitäisikö suurempi osa henkilöstöstä olla metsäleireissä kasarmin sijaan. Jne., jne.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu