Tänään näkyy sähkön hinta olevan 165 €/MWh, vaikka on vasta syksy

Sähkön hetkellisen hinnan ja miten sähköä tuotetaan, tuodaan ja viedään näkee täältä.

Venäläiset hykertelevät käsiään kun saavat myydä typerille suomalaisille runsaasti sähköä kalliilla hinnalla.

Niin, nimenomaan typerille suomalaisille, jotka ovat rakentaneet itselleen runsaasti haitallista sattumavoimaa tuulivoima sen sijaan, että olisivat rakentaneet puhdasta ja edullista ydinvoimaa.

Katsokaa tästä artikkelistani pitkä kuvasarja millaista se tuulivoiman tuotanto Suomessa aikuisten oikeasti on. Tuulivoiman huoltovarmuus on nolla – kun ei tuule, niin ei tuule, ei vaikka itkisi.

Suomen päättäjät, pyydän, ottakaa järki käteen:

  1. Lopettakaa haitallisen sattumavoiman tuulivoima rakentaminen Suomeen.
  2. Älkää ajako toimivia voimalaitoksia ja kaukolämpölaitoksia alas ennen kuin saadaan runsaasti uutta omaa ydinvoimaa käyttöön.
  3. Jatkakaa vanhojen hyvien ydinvoimalaitostemme käyttöaikaa.
  4. Pistäkää heti työn alle ainakin kolme uutta ydinvoimalaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Suosittelen kolme identtistä 1400 MW laitosta sarjatuotantona Etelä-Koreasta. Ensimmäinen voisi hyvin käynnistyä 5 vuotta tilauksesta, seuraava vuoden kuluttua ja sitä seuraava taas vuoden kuluttua.
  5. Lisää omaa vesivoimaa – ainakin Vuotos ja Kollaja.

 

+15
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu