Tarvitaan ”kaksintaisteluja” ilmasto- ja energiapolitiikasta

Tarkoitan julkisia väittelyitä tiukoin säännöin ja eri näkökulmia edustavien väittelijöiden kesken. Täytyy teknisin keinoin luoda mahdollisuus esittää vapaasti asiaansa yhden minuutin ajan ilman, että kukaan keskeyttää tai puhuu päälle. Sitten toinen osapuoli saa vastaavasti esittää yhden minuutin vapaasti asiaansa ja puheenvuoro vaihtuu. Ohjelman pitää olla niin pitkä, että kumpikin osapuoli voi kunnolla esittää omat perustelunsa – esimerkiksi yhteensä yksi tunti.

Väittelijöiden valinnan pitää olla tasapuolista, eikä niin, että molemmat ovat vihervasemmistoa tai muuten samanmielisiä.

Yhdeksi asiantuntijaksi väittelemään esitän Eija-Riitta Korholaa, joka on väitellyt tohtoriksi ympäristöpolitiikasta. Eija-Riitan kannanottoja energiapolitiikasta ja päästöjen siirtämisestä paikasta toiseen on ollut miellyttävää kuulla ja lukea.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu