Tuulivoiman ”hyötysuhde” tänä aamuna oli noin 3%

 

 

 

Kuvassa näkyy tuulivoiman tuotanto Suomessa 8.11.2021-13.11.2021 noin kello 7 saakka. Maksimiteho oli 2748 MW, eli lähes Suomen käytössä olevien ydinvoimaloiden normaalisti antaman tehon verran.

Minimitehoksi bongasin sattumalta kello 8.15 89 MW. Jos se käyrästä näkyvä maksimiteho arvattaisiin Suomen rakennetun tuulivoiman nimellistehoksi (varmaan todellisuudessa se on suurempi), niin Suomen tuulivoiman hetkelliseksi ”hyötysuhteeksi” saadaan 3,2%. Se ei ole kovinkaan paljon.

Sähköä pitää koko ajan tuottaa vähintään niin paljon kuin sitä kulutetaan – muuten sähköverkko kaatuu.

Sillä hetkellä kello 8.15 Suomen aurinkovoimalat tuottivat sähköä teholla 1 MW, joten tuulivoiman ja aurinkovoiman yhteisteho oli 90 MW. Ei kovin paljon jos verrataan sen hetkiseen kulutukseen, joka oli karkeasti 10 000 MW. Tuulella ja auringolla tuotettiin Suomen sähkönkulutuksesta vähemmän kuin 1%. Tuonti oli nettona 2366 MW.

Kovapäisimmänkin pitäisi ymmärtää, että tuulivoiman ja aurinkovoiman rakentaminen Suomeen on idioottimaista.

Pitkä kuvasarja siitä millaista tuulivoiman tuotanto Suomessa aikuisten oikeasti on löytyy täältä. Jokainen voi itse käydä katsomassa haluamaltaan aikaväliltä tuulivoiman tuotannon täältä.

Suomeen täytyy ehdottomasti rakentaa lisää ydinvoimaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Suosittelen, että tilataan kerralla kolme identtistä 1400 MW voimalaa sarjatuotantona Etelä-Koreasta. Oletan, että jos tilaus tehtäisiin vuonna 2022, niin ensimmäinen käynnistyisi 2027, toinen 2028 ja kolmas 2029.

Sähkön kulutus Suomessa kasvaa merkittävästi: Sähköautojen lataus, maalämpöpumppujen yleistyminen, jne.

 

 

+23
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu