Ukrainalle ei saa missään tapauksessa toimittaa mitään hyökkäys, eikä hävitysvälineitä

Kun katsoo USAn politiikkaa Ukrainan ja Venäjän välillä parhaillaan käynnissä olevan sodan suhteen, niin tilanne ainakin näyttää otsikon mukaiselta.

Ukraina tarvitsisi välttämättä nopeasti amerikkalaisia Abrams panssarivaunuja, joita on aiemmin kutsuttu ”hyökkäysvaunuiksi”, eihän sellaisia voi mitenkään toimittaa itsenäisyyttään ja demokratiaansa puolustavalle Ukrainalle. Virallisen luokittelun mukaan Abrams on MBT (Main Battle Tank) – ihan taistuluväline – ei missään tapauksessa.

USAlla olisi ollut jo aikoja sitten mahdollisuus toimittaa Abramseja vaikka suoraan Euroopasta Ukrainalle, vaan ei ole toimittanut – saapas nähdä toimitetaanko edes loppuvuonna 2023, epäilyttää.

Ukraina tarvitsisi välttämättä HETI amerikkalaisia F-16 monitoimihävittäjiä – hui kauhistus, ihan hävittäjiä, ei missään tapauksessa. Ei saa edes kouluttaa ukrainalaisia lentäjiä, eikä mekaanikkoja niihin, vaikka USAlla liittolaisineen on niitä ihan ylimääräisinä suuri määrä (on siirrytty, tai siirtymässä, uudempaan kalustoon) – vaan tarvitaan lupa Bideniltä toimittaa Ukrainaan. Sitä lupaa vaan ei saa.

Ukraina tarvitsisi välttämättä HETI raskaisiin raketinheittimiinsä HIMARS myös pidemmän kantaman ohjuksia ATACMS – ei missään nimessä, voisihan Ukraina vaikka tuhota niillä Ukrainan laillisen, mutta Venäjän miehittämänä olevan Krimin ja mantereen välisen sillan, tai suunnata niitä ohjuksia venäläisille lentokentille, joista hyökätään murhaamaan ukrainalaisia siviilejä mahdollisimman paljon. Ei missään tapauksessa – voisihan siinä kuolla jokunen imperialistisen roistovaltion Venäjän sotilas.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu