Ukrainan Soledarissa ja Bahmutissa käydään raskaita taisteluja – saavatko Ukrainan joukot levätä tarpeeksi?

Otsikossa esitän nimenomaan kysymyksen – en tiedä kysymykseen vastausta.

Olen kauan sitten kirjoittanut artikkelin: ”Sotilas tarvitsee lepoa – häntä ei saa ajaa loppuun” Se pätee myös Ukrainan sotaan. Ukrainalaiset taistelevat uljaasti, mutta tarvitsevat myös lepoa.

https://jput.fi/Sotilas_tarv_le.htm

En tiedä myöskään sitä, miten Ukrainan joukot on organisoitu, onko reservejä tarpeeksi. Siitäkin asiasta olen kirjoittanut kauan sitten artikkelin: ”Reservissä yksi kolmesta” Sekin artikkeli pätee myös Ukrainan sotaan. AINA on oltava reservejä, jos reservit kuluvat, niin täytyy ehdottomasti muodostaa uusia reservejä.

https://jput.fi/Reservissa_yksi_kolmesta.htm

En tiedä, mutta tuntuu

Niin, en tiedä, mutta tuntuu siltä, että ukrainalaisille sotilaille kuumimmilla lohkoilla ei anneta riittävästi lepoa, niitä ei täydennetä riittävästi, eikä reservejä ole riittävästi.

Yleinen liikekannallepano?

Ukraina ei ole suorittanut yleistä laajamittaista liikekannallepanoa syystä tai toisesta.

Ehkäpä se olisi kuitenkin tarpeen – tietenkin on jätettävä venäjämieliset venäläiset kutsumatta palvelukseen. Niitä voi käyttää pakkotyöhön, vaikka raivaamaan Venäjän tekemiä miinoituksia Ukrainan laillisilla alueilla.

 

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu