Väite: Korkealla tuulee aina – todellisuus: paitsi kovalla pakkasella

Edit: Lisätty kuva tuulivoiman tuotannosta (ylhäällä vihreä on kapasiteetti, musta käyrä näyttää tehoa megawatteina)

Suomeen on valitettavasti rakennettu haitallista sattumavoimaa tuulivoima jo kapasiteetiltaan 5451 MW. Kapasiteetti on kasvanut valtavasti viimeisen vuoden aikana. Viimeaikoina on rakennettu nimenomaan niitä korkeita tuulimyllyjä, jotka tuulivoimahuijareiden mukaan tuottavat sähköä ”aina” – kun siellä korkealla muka tuulee aina.

Tammikuu 2023 ja helmikuun alkukin on ollut poikkeuksellisen lämmintä, joten tuulivoima on tuottanut sähköä melkoisen määrän megawattitunteja. Esimerkiksi tammikuussa tuulivoiman tuotanto (teho) heilui välillä 162 MW ja 4429 MW.

Kun vuoden alku oli poikkeuksellisen lämmin, niin nyt helmikuun loppupuolella iski Suomeen kuitenkin talvi, eli pakkaset – ei kovat, mutta pakkaset kuitenkin.

Vilkaistaanpa kylmiä tosiasioita numeroina hetkellä 22.2.2023 kello 8.46:

– Lämpötilat: Helsinki -13,3; Jyväskylä -23,4; Oulu -19,1; Rovaniemi -29.

– Sähkön kulutus Suomessa teholla 11 847 MW.

– Sähkön tuonti nettona 2369 MW.

– Tuulivoiman tuotanto teholla 90 MW.

– Sähkön aluehinta Suomessa 173,13 €/MWh.

Tuulivoimalla tuotettiin 0,76% sähkön kulutuksesta.

Tuulivoiman ”hyötysuhde” oli 1,66%.

Johtopäätöksiä

Onneksi Ruotsista saatiin tuotua Suomeen sähköä nettona teholla 2369 MW, muuten täällä Suomessa olisi vallinnut sähköpula, jopa sähkökatkoja – kun sattui olemaan pakkasta.

Mitä enemmän Suomeen rakennetaan tuulivoimaa, sitä haitallisempaa se on Suomelle ja suomalaisille – tuulivoima ei tuota sähköä ainakaan mainita saakka juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten, eli kovalla pakkasella. Nyt ei ollut edes kova, eikä pitkäaikainen pakkanen ja sattumalta sähköä saatiin Ruotsista.

Tämänpäiväinen tilanne ei ollut poikkeuksellinen, vaan normaali. Katsokaa kylmiä numeroita eräältä pakkaspäivältä helmikuulta 2022.

Suomeen täytyy rakentaa lisää nimenomaan ydinvoimaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Kaikkiin kolmeen 1340 MW ydinvoimala APR1400 Etelä-Koreasta.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu