Vihreä siirtymä täytyy heittää historian roskatynnyriin ja ruveta elämään normaalia elämää

Me elimme melkoisen hyvää elämää ennen kuin jotkut pöljät saivat myytyä ajatuksen, että hiilidioksidi on aivan kauhea asia ja sen vähentäminen ilmasta saa maksaa vaikka tuhansia miljardeja euroja.

Väitettiin, ja jotkut väittävät edelleen, että hiilidioksidi aiheuttaa ilmaston lämpenemistä, josta seuraa kaikenlaisia katastrofeja – jopa maailmanloppu.

Hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi keksittiin mm. päästökauppa. Jos tuprutat hiilidioksidia vaikka tuottamalla sähköä hiilivoimalalla, niin joudut maksamaan suuret summat rahaa. Yritettiin tehdä nimenomaan demokraattisissa länsimaissa mm. sähkön ja lämmön tuottaminen kivihiiltä tai öljyä polttamalla niin kalliiksi, että siitä luovuttaisiin. Toki Venäjä, Kiina, Intia, jne. saisivat vapaasti edelleen lisätä hiilen ja öljyn käyttöä – ilman, että siitä heitä ”sakotettaisiin”.

Siten se päästökauppa ja lopulta koko ”vihreä siirtymä” on tarkoitettu heikentämään demokraattisia länsimaita ja siten vähintäänkin voimistamaan imperialistista roistovaltiota Venäjää, imperialistista kommunistidiktatuuria Kiinaa, jne.

Tuulivoima ja aurinkovoima

Sen hiilidioksidijahdin nimissä piti rakentaa hirvittävä määrä haitallista sattumavoimaa tuuivoima ja haitallista sattumavoimaa aurinkovoima. Kallista demokraattisille länsimaille ja haitallista demokraattisille länsimaille. Imperialistinen kommunistidiktatuuri Kiina hyötyy tietenkin tuulivoimaloiden ja aurinkopaneelien rakentamisesta suunnattoman paljon – se vaan ei tunnu haittaavan ketään.

Sähköä tulee, jos sattuu tuulemaan tai paistamaan aurinko. Varsinkaan Suomessa juuri silloin kun Suomessa kulutetaan sähköä eniten, niin ei tuulivoima, eikä aurinkovoima tuota sähköä juuri ollenkaan. Ei tuule tarpeeksi suurella tuulennopeudella, jotta tuulivoimalat tuottaisivat sähköä, eikä myöskään yleensä paista aurinko, tai paneelit ovat lumen alla.

Vanhassa artikkelissani, jota päivitin viimeksi tänään, on piiiitkä kuvasarja tuulivoiman tuotantotehosta kuukausittain, viimeisin kuva on toukokuulta 2024. Tuulivoima tuotti toukokuussa minimissään teholla -5 MW (eli kulutti sähköä enemmän kuin tuotti), maksimissaan teholla 4648 MW, kapasiteetti 7206 MW. Yhden kuvan sanotaan kertovan enemmän kuin 1000 sanaa. Kuvasarjani todistaa tuulivoiman haitalliseksi sattumavoimaksi, jos katsoja on kiinnostunut totuudesta – jos haluaa uskoa tuulivoimahuijareiden valheisiin, niin ei tietenkään edes avaa linkkiäni:

https://jput.fi/Verovaroin_tuetaan_tuulivoimahui.htm

Ydinvoima

Ydinvoima ei aiheuta hiilidioksidipäästöjä, joten luulisi ”vihreän siirtymän” kannattajien vaativan ydinvoiman lisärakentamista, jotta hiihidioksidipäästöt vähenisivät.

Kuinka ollakaan Euroopan vihreät ovat vaatineet ydinvoiman alasajoa, ja sitä on valitettavasti ajettu alas mm. Saksassa ja Ruotsissa. Tänäänkin Euroopan vihreät haluavat, että loputkin ydinvoimasta ajettaisiin alas ja rakennettaisiin yhä lisää ”uusiutuvia”, eli käytännössä lisää tuulivoimaa ja lisää aurinkovoimaa.

Johtopäätös

Siten näyttää siltä, että vihreiden agenda ei ole suinkaan ilmastonmuutoksen estäminen, vaan läntisten demokratioiden tuhoaminen.

Sähköä nimittäin tarvitsee tuottaa joka ainoa sekunti vähintään niin paljon kuin sitä kulutetaan, tai muuten sähköverkko kaatuu ja sen pystyttäminen ei ole pikkujuttu.

Sähkön siirtäminen vaikkapa Ruotsista tai Virosta Suomeen silloin kun ei tuule eikä paista ei käytännössä ole mahdollista.

Parhaillaankin Suomen ja Viron välisistä kahdesta yhteydestä on toinen ollut jo kuukausia poissa käytöstä  ja tulee olemaan vielä pitkään pois käytöstä.

Ruotsin ja Suomen välinen sähkönsiirto ei ole paremmin turvassa esimerkiksi Venäjän hyökkäyksiltä, eikä kapasiteettia ole muutenkaan merkittävästi. Uuden siirtokapasiteetin rakentaminen on kallista ja hyvin hidasta – eikä ole mitään takeita siitä, että Ruotsista saataisiin tuotua sähköä silloin kun sitä tarvittaisiin.

Suositus

1. On lopetettava haitallisten sattumavoimien tuulivoima ja aurinkovoima rakentaminen Suomeen.

2. On rakennettava Suomeen lisää ydinvoimaa: Loviisa 3, Olkiluoto 4 ja Vaasa 1. Kaikkiin kolmeen 1340 MW ydinvoimala APR1400 Etelä-Koreasta.

3. On rakennettava lisää vesivoimaa. Vähintään Vuotos ja Kollaja.

4. On hidastettava luopumista öljylämmityksestä.

5. On varauduttava käyttämään kotimaista turvetta lämmön ja sähkön tuotantoon.

6. On varauduttava käyttämään kivihiiltä lämmön ja sähkön tuotantoon.

7. On ruvettava ajamaan päästökaupasta luopumista.

jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen yli 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu