Vilkaisin aamulla Suomen sähkömarkkinoiden tilannetta – ei hyvältä näytä

Tilanne 22.12.2021 kello 09.31.

Ensimmäisenä hyppi silmille sähkön markkinahinta Suomessa: 520,59 €/MWh, eikä edes ole mitkään paukkupakkaset, vaan ihan tavallinen talvikeli.

Sähkön kulutus oli normaali talvikulutus 13 142 MW.

Sähkön tuonti nettona oli 3058 MW. Sekin on melko tavallinen lukema, kun ei ole ajoissa rakennettu riittävästi ydinvoimaa Suomeen. Parempi olisi viedä sähköä kuin tuoda sitä.

Vesivoimalla tuotettiin sähköä teholla 2274 MW. Juuri enempään ei ole mahdollisuuttakaan kun hörhöt ovat estäneet esimerkiksi Vuotoksen ja Kollajan. Kaikki hyödyllinen pitää kieltää ja pitää välttämättä rakentaa haitallista.

Ydinvoimalat tuottivat verkkoon sähköä teholla 2797 MW. Juuri sen enempää niistä vanhoista ydinvoimaloista ei ole puristettavissa irti. Ajatelkaapa – vaikka se Olkiluoto 3 tuottaisi nyt nimellistehollaan 1600 MW, niin silti Suomeen pitäisi tuoda sähköä noin teholla 1458 MW. Grrr …

Yhteistuotantona (kaukolämpö) tuotettiin sähköä teholla 3035 MW. Entäpä kun kivihiili, öljy, turve, jne. kielletään – taas puuttuu lisää 3 GW sähköntuotantoa.

Yhteistuotantona (teollisuus) tuotettin sähköä teholla 1443 MW. Eiköhän vihreät halua ajaa senkin alas?

Ai, niin se aivan hirvittävän hyvä tuulivoima. Se tuotti sähköä teholla 315 MW. Kun ei tuule tarpeeksi tuulivoimaa varten, niin ei tuule – ei vaikka itkisi. Ei vaikka tuulivoimahuijarit kuinka valehtelisivat, että tuulee.

+34
jussina
Kokoomus Varkaus

Kokoomuslainen noin puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen noin 30 vuotta ja edelleen. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu