Yli 1 700 000 vierailua kotisivullani

Niin, se ei ole ihan vähäinen määrä.
Toisaalta se määrä voisi olla suurempikin.

Sonera

Kotisivun pitämisen mahdollisuus tuli aikoinaan Soneran nettiliitynnän kylkiäisenä – ”ilmaisena”.

Miksi kotisivu?

Kirjoitin etupäässä sotahistoriasta kommentteja eri uutisportaaleihin, esimerkiksi Hesariin. Silloin tällöin täysin asiallisia kommenttejani sensuroitiin – eivät vaan olleet sensorin mieleisiä.

Kokeilin kirjoittaa sotahistoriasta artikkeleita myös wikiin, mutta anonyymit punikit poistivat kirjoituksiani ja muuttivat niitä.
Niinpä päätin perustaa oman kotisivun sinne Soneran ”ilmaiseen” alustaan. Ajattelin, että sieltä kirjoituksiani ei kukaan sensuroi, eikä muuttele.

Telia

Sonera ilmeisesti ryssi joitakin kauppoja – esimerkiksi osti kalliilla hinnalla ”ilmaa” Saksasta. Se ryssiminen johti siihen, että Telia osti Soneran pilkkahintaan.

Sitten yhtenä kauniina päivänä Telia päätti lakkauttaa sen Soneran nettiliittymien kylkiäisenä olleen kotisivupalvelun. Tuli vaan Telialta kirje, että palvelu loppuu (muistaakseni) kuukauden kuluttua. Koko valtava työ mitä olin vuosien kuluessa tehnyt sinne kotisivulleni lentäisi bittiavaruuteen.

jput.fi

Minulla olisi ollut ihan tarpeeksi tekemistä oman yritystoimintani, sekä vapaaehtoisen maanpuolustustyön saralla – nyt piti kuitenkin siinä ohessa keksiä joku ratkaisu tähän nettisivuongelmaan.

Ratkaisuksi tuli perustaa oma nettiosoite jput.fi ja ostaa nettihotellista kotisivupalvelu – molemmat tietenkin erikseen kuukausimaksullisia palveluja.

Jostakin syystä tilaamani siirtopalvelu vanhasta osoitteesta (http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/) ei onnistunut ennen kuin siitä erikseen huomautin yritykselle, jolta olin sen maksullisen palvelun tilannut. Meinasi mennä kaikki silloisen kotisivuni sisältö roskikseen.

No, loppujen lopuksi vanhan kotisivuni sisältö siirtyi suunnilleen oikein uudelle alustalle. Ei ongelmattomasti, mutta kuitenkin paikkailtavasti.

Google

Google oli löytänyt vanhassa paikassa kotisivuni sisällön vallan erinomaisen hyvin. Google oli nähnyt, että kotisivultani löytyi täyttä asiaa ja se oli hyvin suosittu – joten kaikki artikkelini olivat kuin ”tarjottimella” kenen hyvänsä luettavissa.

Uudessa osoitteessa Google ei sitten löytänyt artikkeleitani ollenkaan – ei ensimmäistäkään.

Täydellinen ”black out”.

Hirvittävän suurella työllä hitaasti uudelleen näkyviin

Jouduin tekemään valtavan työn, että Google rupesi vähitellen löytämään kotisivullani olevat artikkelit uudelleen. Nyt vierailulaskuri on raksuttanut jo yli lukeman 1 700 000 ja raksuttaa joka päivä lisää.

Uuden Suomen Puheenvuoro ”uudistui”

Minulla on puheenvuorossa noin 900 artikkelia ja melkein 12 000 kommenttia.

Taas on sama ongelma kuin kotisivuni siirron jälkeen. Vanhat linkit niihin artikkeleihini eivät enää pääsääntöisesti toimi. Google ei enää löydä vanhoja artikkeleitani. Vanhoissa artikkeleissani olevat linkit eivät enää pääsääntöisesti toimi. Vanhoissa kommenteissa olevat linkit eivät enää pääsääntöisesti toimi. Linkkejä joutuu käsin editoimaan, että ne saa taas toimimaan.

Edes Puheenvuorossa olevat vanhat linkit puheenvuoroon eivät toimi, ellei niitä käy käsin editoimassa.

jussina

Kokoomuslainen lähes puoli vuosisataa. Vapaaehtoista maanpuolustustyötä suunnilleen saman verran. Viron Suojeluskunnan (Eesti Kaitseliit) jäsen enemmän kuin neljännesvuosisadan. Kotisivu: jput.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu