Freudenthal-mitali lakkautettava

Keskustelu RKP:n jakamasta Axel Olof  Freudenthal -mitalista jatkuu. Uusi Suomi oli uutisoinut eilisen blogini.

Iltalehti puolestaan otsikoi nettijuttunsa näin: “Jussi Niinistöltä nolo moka”. Lehti oli haastatellut puheenjohtaja Carl Haglundia, joka kertoi ettei Freudenthal-mitalia enää jaeta.

Iltalehden mukaan olin siis tehnyt nolon mokan. RKP:n kotisivuilta saa kuitenkin toisen kuvan. Siihen perustin väitteeni – olettaen että sivuihin voi luottaa.

RKP:n kotisivujen mukaan tämä tunnetulle rasistille omistettu ja suomenkielisiä suomalaisia loukkaava Freudenthal-mitali on edelleen osana puolueen palkitsemisjärjestelmää.

Soitinkin Iltalehden toimitukseen ja annoin vinkin tarkistaa RKP:n kotisivut. Iltalehden uutinen onkin nyt korjattu otsikoltaan muotoon “Niinistö sivalsi mitalilla – ‘Haglund: Tyypillistä perussuomalaista’”. Jutussa kerrotaan, että mitalin jakoperusteet löytyvät RKP:n kotisivuilta – mitalia voi siis edelleen hakea.

On hyvä, jos RKP ei enää kehtaa – ainakaan julkisesti? – jakaa Freudenthal-mitalia. Toivottavasti mitalin jo saaneet eivät kehtaa sitä kantaa.

RKP:n on aika kitkeä rasistiset elementit puolueestaan. Freudenthal-mitali on lakkautettava.

Jussi Niinistö
Kannus

Kannuksen kaupunginjohtaja. Filosofian tohtori, dosentti. Entinen puolustusministeri (2015-2019). Poliittisesti sitoutumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu