Keski-Pohjanmaan vaikea koronatilanne

Keski-Pohjanmaan koronatilanne ehti ennen vappua olla jonkin aikaa jopa koko Euroopan parhain, kunnes muuan surullisenkuuluisa kokkolalainen vappubrunssi käänsi tilanteen päälaelleen.

Sananlasku ”ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa” tulee väistämättä mieleen kulunutta kevättä ajatellessa. Matka lintukodosta epidemian leviämisvaiheeseen oli poikkeuksellisen nopea.

Uusi tilanne ärhäkästi leviävine intialaisine virusmuunnoksineen heijastui nopeasti myös tänne Kannukseen. Koronavirustartunnat keskittyvät etenkin lapsiin ja nuoriin, siksi koulut oli pantava etäopetukseen.

Tautitilanne pahenee, kunnes se taas paranee – edellyttäen, että noudatamme viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä. Ne on annettu turvaksemme.

Nyt ei ole leikki kyseessä, jos haluamme osallistua tulevana kesänä yleisötapahtumiin. Rokotusten ja kesän edetessä olemme toivottavasti tilanteessa, jossa voimme osallistua niihin turvallisesti. Mutta sitä ennen on käytävä kuntavaalit. Keski-Pohjanmaan vinkkelistä ne tulevat huonoimpaan mahdolliseen aikaan.

+3
Jussi Niinistö
Sitoutumaton Kannus

Kaupunginjohtaja. Entinen puolustusministeri.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu