Kielletään aluksi kaikki  

Vaikka joitakin saattaa jo otsikko itkettää, tuo aito tunteiden ilmaisumuotoa ei ole kiellettyjen listalla. Nauru sitten onkin jo vakavampi juttu.

 

Suomesta katsoen maailman itälaidalla on maa, missä nauraminen on kielletty, koska ruuanpuutteessa laihtunutta johtajaa ei just nyt naurata. Meillä sen sijaan nauraminen ja muu ilostelu on tästä hetkestä alkaen kielletty – kunnes  THL ja maan hallitus antavat luvan.

 

Toki Suomessakin suodaan kansalaisten iloita, kainosti tosin vain, kun Mäntyniemen herra antaa aiheen, murhemieleen on syytä jos sillä suunnalla ilmenee vaikkapa itänaapuriin liittyviä huolia. Näin yhteiskunnassa säilyy harmonia ja koheesio pysyy kohdallaan.

 

Kansanedustajilta tai muuten tärkeiltä ihmisiltä kielletään velttoilu. Heidän on ainakin näyteltävä tehokasta ja pidettävä aina kädessä kynä sekä muistilehtiö, johon kirjataan ylös kaikki ympärillä havaitut mukavat asiat. Hyvää tuossa on se, ettei lehtiöitä tarvitse uusia – elleivät ajat muutu mukavammiksi.

 

Yleisesti ottaen sanat ovat turhia ja niiden vapaa käytteleminen aiheuttaa vain väärin ymmärryksiä, särkyneitä sydämiä, oikeusjuttuja sekä some- ja tv-ohjelmakohuja. Joskus ihmisen on kuitenkin melkein pakko lausua muutama harkittu sana tai sen puolikas.

 

Parhaillaan yhteiskunnassamme on päällä tilanne, jossa sanojen puolittaminen ei riitä, vaan on sanoja joiden lausuminen ja kirjoittaminen on kielletty. Tällaisten k-sanojen kohdalla huolettomampi sanankäyttäjä saa helposti mikroaggressiokohtauksen; ”s-tana ei tätä kestä n-kään selvin päin, tässä tuntee itsensä i-ootiksi, r-tiksi  ja n-pelleksi, tällainen hyväntahtoisempikin ihminen”.

 

Suurehko osa suurista ajattelijoista on tullut tulokseen, että ajattelemista – tasosta riippumatta – emme valitettavasti voi kieltää. Niinpä on sovittu, että emme sano mitä ajattelemme. Parempi on jos emme puhu mitään, vaan jätämme sen homman ammattilaisten, kuten eduskunnan puhehenkilön tehtäväksi.

 

Jos nyt jollakulla vapaamielisemmin asioita ajattelevalla kuitenkin ilmenee ylitsepääsemätöntä tarvetta esitellä aitoja ajatuksiaan tai käytellä kiellettyjä sanoja, hänen on syytä hypätä ”Tojotaansa”. Sillä voi ajella Suomen sivumaille, mistä vielä voi löytää ”esson-baarin” korvikkeita, joissa on lupa sanoa mitä sylki suuhun tuo kitkerän kahviannoksen jälkeen. Vaikkapa, että kyllä maalla on mukavaa… Sainpas sanottua, aahh, olipa terapeuttista.

 

Tällä päivämäärällä on Suomen kansalta kielletty ”bilettäminen”. Tuon yhteiskunnan kannalta tärkeän tehtävän hoitaa pääministerimme.

 

 

+2
jussiosmola
Sitoutumaton Vantaa

Riippumaton keinahdellessa ainoa huoleni on
- en koskaan voi olla täysin riippumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu