Kyl mää sit niin nauroin!

Aamulla oli lähdettävä jo puoli yhdeksältä tienposkeen Eskelistä vartoon, niin ei siinä syömään ehtiny. Sodankylän linjuriasemalla nauttin sämpylän ja kahvin – syön kunnolla sitten junassa. Iltapäivällä neljän aikaan Kempeleen kohdalla aattelin, että nyt on aika pasta-annoksen ja punaviinin. Oli junassa ravintolavaunu kuuden vaunun keskimmäisenä, mutta kiinni. Niin ajelin Hesaan, jossa olin jo kello 22.37.  Navalnyi oli syömättä 20 vuorokautta, joten VR:n minulle tarjoama 12 tunnin ”syömälakko” kävi terveyspaastosta. Asenne ratkaisee. Mut kyl mua niin nauratti tuo, kun ravintolavaunu on kiinni, mutta muuten ihmiset istuvat junassa melkein vierekkäin.

 

Lapissa oli viikko pelkkää auringonpaistetta, mutta kotona olivat ruokavarannot vähissä.  Aamulla kävelin kaupalle ja ostin kassit täyteen. Pitäiskö olutta, mietin, vaikka en siitä niin viini-ihmisenä… , koppasi kuitenkin kaksi pikkutölkkiä saunaa varten. Nuori kaunis kassahenkilö nappasi mun oluet: ”En voi myydä kun kello ei oo vielä yhdeksää.” Tuli niin turvallinen olo, kun yhteiskunta valvoo ja huolehtii äijän oluenjuomistakin. Pakkasin ja katsoin kelloa. Totta, se oli vielä minuuttia vaille yhdeksän. Tarkka tyttö, hyvä! Mut kyllä mua niin nauratti.

 

Lukasin Puheenvuoron rästiin jääneitä juttuja. Löysin erään yhden parhaista kirjoittajista, joka oli kovin mielensä pahoittanut. Toimituksen ”sharp eye” (ehkä lukijoiden avustamana) oli poistanut häneltä kirjoitusoikeudet, koska oli käyttänyt AINA sanaa muka väärässä merkityksessä. Olin lukenut jutun. Asiallisessa, selkeän kannan ottavassa kirjoituksessaan kirjoittaja erehtyi toteamaan, että ”eräiden nuorisojengien jäsenillä on AINA astalo mukana” (vapaasti muistettu). Tuo AINA-sana oli liikaa! Toisaalla alustan vakio ilveilijät saavat pilkata palstan parhaita kirjoittajia ja kutsua yhden puolueen KAIKKIA jäseniä ”ulkomaalaissuvaitsemattomiksi” (kiersin kielletyn r-sanan). En enää tiennyt itkeäkö vai nauraa.

 

Aamulla tuli luukusta Hesari. Siinä oli Ville Similän mainio kirjoitus: ”Vientituotteena valvova silmä”.  Jutussa ruodittiin jopa Kiinan ihmisoikeuskysymyksiä ja maan digitaalista diktatuuria. Tarkka sitaatti jutusta: ”Eikä kunnon naapurikyttäyskään ole kadonnut. Epäilyttävien kansalaisten käräyttämiseen kannustetaan kätevillä nettilomakkeilla. Tarkat silmät –ohjelman (Kiina) yksi tunnuslauseista on ”Meistä jokainen on turvallisuusviranomainen”.” Ei enää naurattanut.

(Päivitys: pari typoa korjattu)

+3
jussiosmola
Sitoutumaton Vantaa

Riippumaton keinahdellessa ainoa huoleni on
- en koskaan voi olla täysin riippumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu