Nuorgam on kiva – entäs Emmi?

 

Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa menneisyyden aarteet kaivautuvat esiin – siellä ja täällä, puoluekannasta ja taustasta riippumatta.

Nyt toimittaja ja Ylen kolumnisti Emmi Nuorgamia esitellään ja väännetään ”rasistin muottiin” hänen aikaisemmin kirjoittamiensa tekstiensä perusteella. Iltalehti kertoo asiasta jutussaan: ”Rasismikohu ryöpsähti: Emmi Nuorgam pyytää anteeksi. Oi tämä lahjomaton internet. Miten Emmi on onnistunut pääsemään ”Yleseulan” läpi? Onko huijattu? Vai alkaako Ylellä ote lipsua?

Järkyttävää tässä on se, että hyvyyden huipulle kiivennyt  – tai sinne aseteltu –  Emmi osoittautuukin aivan oikeaksi ja aidoksi ihmiseksi. Hänkin, hyvä ja nuhteeton ihminen on hapuillut ja hän on erehtynyt miettimään ilkeyksiä toisista ihmisistä – siis ollut ihminen. Mutta onko enää tämän kohun jäl¨keen.

 

Hyi, hyi, pitäisi sivistyneen ihmisen jo ymmärtää, että internet on eriasia kuin turvallinen ”essonbaari”- mikä alkaakin olla ainoa turvallinen paikka puhua, leikkiä sanoilla, arvostella epäkohtia ja olla jopa ilkeä – siis ihminen. Jos tuollaista aiot tehdä, unohda X:t ja muut viestimet – jos nimittäin tulevaisuus ja urasi on sinulle tärkeä. Muuten pidä näpit irti näppäimiltä, suusi supussa ja ajatuksesi aisoissa. Ymmärrä, että ”väärät sanat” eivät ole enää sallittuja luovallekaan ihmiselle. Jos sellaisia käytät, – vaikka vain leikillään ja muka leikkisästi – ne kaivetaan esiin ja niillä tirvaistaan naamalle; sinä senkin saasta.

Emmi on nyt päässyt palstoille kun kirjoitti stereotyyppisesti mm. romaneista, leimannut heidät varkaiksi tyyliin: ”…. kuinka kauan varastettu jäätelö säilyy hameen alla?”. Hän tosin yrittää väittää, ettei pidä kaikkia romaneja ”varkaina tai lusmuilevina siipeilijöinä”.  Tuosta tulee mieleen amerikkalainen ”parempi piilorasismi”; tunnen minä yhden mustan, joka on ihan hyvä ihminen.

Emmi kirjoittaa mm. näin: ”Mihin minä, vaaleahiuksinen tavallisen näköinen suomalainen nainen voin koskaan vedota?” Kuvassa hän kuitenkin on tummahiuksinen. Kuinka tuollaiseen kukaan voi luottaa?

 

 

 

 

 

 

 

 

jussiosmola
Sitoutumaton Vantaa

Kesä on Suomessa ihanaa aikaa: Luonto verhoutuu ja ...
- ihmiset vähentävät vaatteitaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu