YLE suosii persuja; koulutti Halla-ahoa ilmaiseksi – verorahoillamme

Seuraavissa vaaleissa äänestän Perussuomalaisia – tai sitten jotain muuta, hyvää ja itselleni sopivaa puoluetta. Nähtäväksi jää – ja harkintaan. Mutta jos, niin miksi äänestäisin Jussi Halla-ahoa tai hänen joukkuepelaajiaan?

Aluksi Halla-aho oli juro ja epävarma, nyt hän on juro ja varma. Mitä korkeammalla puolueensa kannatus on, sitä varmemmin ja asiapainotteisemmin hän esiintyy. Stressinsietokyky on selvästi muita korkeammalla. Mistä tämä voisi johtua?

Puolueissa ei ole toista puheenjohtajaa, joka olisi saanut osakseen niin perusteellisen poliittisen siedätyskoulutuksen kuin Halla-aho. Ja kaiken tuon tehokoulutuksen Halla-aholle ja persuille on tarjonnut YLE, ilmaiseksi, verovaroillamme. YLE:n johdonmukainen persukoulutus näkyy nyt kannatusluvuissa! Hyvää täydennyskoulutusta ovat tarjonneet oikeuslaitos ja valtakunnansyyttä. Kyllä kansa tietää, näkee ja ymmärtää – Perussuomalainen puolue kiittää. Tosin persujen käsi on jo kiittelystä kipeä; viimeksi kepulaisen Anna-Mari Vimparin Suomenmaan blogissaan (01.02.2021) antaman taustatuen ansioista.”  

Yhden tehokkaimmista YLE:n Halla-aholle järjestämistä, toimittajan yksisilmäisyyden ja puolueellisuuden sietämisen koulutussessioista tarjosi Marja Sannikka Kioski-ohjelmassa (11.02.2016). Toimittaja unohti tasapuolisuuden ja päästi inhon ja vihan valloilleen. Myötähäpeän jaksoa, jossa hän maahanmuuttointtämisen päätteeksi opettaa arabian kieltä viileän rauhalliselle muinaiskirkkoslaavin tohtorille. Huumoriako? Ei, vaan pääosin kamalaa katsottavaa puolueettoman journalismin näkövinkkelistä.

Edellistäkin tehokkaampi YLE:n Halla-aholle tarjoama v**tuilun siedätyssessio oli 06.02.2009 Pressiklubi-ohjelmassa. Kouluttajina olivat Saska Saarikoski ja Leif Salmèn (edesmennyt), kurssia veti tyylinsä jämähtänyt Ruben Stiller. Nerokas Saarikoski ja sofistikoitunut Salmèn siirsivät sivistyksen sivuun, kun inholla iskivät vain, koska toinen ajattelee eritavalla ja hakee humanismiinkin järkiperusteita. Halla-aho pysyi viilipyttynä. Tuollaisen kurssin jälkeen A-studio on vain juttutuokio. Jopa YLE itse sivuillaan mainostaa Halla-aholle järjestämäänsä koulutusta näin: ”… Jussi Halla-aho sai muut keskustelijat hikeentymään. Ruben Stiller, Leif Salmén ja Saska Saarikoski iskivät Halla-ahoa surutta hänen mielipiteittensä vuoksi.”

Arvoisat Perussuomalaiset; älkää kouluttako Jussia, YLE on tehnyt sen puolestanne. Katsellessani oppositiokouristuksessa muikeilevaa kokoomus-Orpoa tai sipiläsyöksyssä säksättävää kepuli-Saarikkoa, tunnen huolta. Heidän asemassaan nostaisin kaamean äläkän, ja vaatisin verovaroin ylläpidetyn YLE:n tasapuolisuuden nimissä tarjoamaan samanlaisen koulutusohjelman, jonka se on tarjonnut Halla-aholle.

Tosin YLE:llä voi olla vaikeuksia löytää kouluttajia; Sannikka on tullut tolkkuihinsa ja Stiller passè. Ehkä YLE:ltä pari ”experttiä” löytyisi ryöpyttämään Orpoa ja Saarikkoa, kuten Halla-ahoa ennen. Sillä lailla hyvä tulisi ja kannatus kasvaisi. YLE:n tehokoulutusta kaipaisi myös Vihreiden johtaja; hymy on jo hyvä, mutta kansa odottaa vastauksia esitettyihin kysymyksiin. Vasemmistosiiven vetäjäthän jo osaavat kaiken ja ovat aina oikeassa.

Voi olla, että YLE:n tehokoulutuskaan ei auta kannatuskivuista kärsiviä puheenjohtajia; he ovat koulunsa käyneet ja omaksuneet ”tukkahyvin, kello näkyy”- tyylisen siloselittämisen. Ongelma on, että suuri joukko suomalaisia on kyllästynyt sliipatusti tyhjän toistamiseen. Liukkaasti lirkuttelevien ministerien sijaan nyt kaivataan juroja, asiallisia, asiapitoisia, suomalaisten asioita ajavia poliitikko sekä puolueita  – uskottavuutta. Suomen politiikassa onkin tilaus uusille ”paasikiville” ja ”virolaisille” tai ainakin heidän oloisilleen poliittisen kokemuksen äänille.

P*ru vieköön! Näinkö minun tosiaan on äänestettävä Halla-ahoa? Hän nimittäin alkaa olla ainoa sopiva kaipailemaani turhaa kursailemattoman asiapoliitikon sabluunaan. Ai-niin, onhan puheenjohtajien joukossa toinenkin asiaa argumentoiva, politiikan pitkän kurssin eduskunnassa suorittanut, kotimaan asiat EU-n kontekstissa ymmärtävä  – Sari Essayah.  

 

p.s.

Jos esimerkkiohjelmien kertaus kiinnostaa, niitä voi yrittää seuraavilla hauilla.

Pressiklubi (06.02.2009): Kovia puheita maahanmuutosta / Elävä arkisto / yle.fi

Sannikan Kioski:             Marjan vallassa Jussi Halla-aho / Kioski – YLE Areena

 

 

 

jussiosmola
Sitoutumaton Vantaa

Riippumaton keinahdellessa ainoa huoleni on - en koskaan voi olla täysin riippumaton.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu