Vähän ehkä siihen opettamiseen liittyvää eli VESOn pakkopullasta

VESO – tuo jokavuotinen pakkopulla, joka on vähintään yhtä innostava ja motivoiva kuin se englantilainen hedelmäkakku, joka on kiertänyt suvussa jo vuosia ja tänä vuonna sait sen jo kolmannen kerran.

Aina välillä joku jossain kertoo onnistuneesta VESOsta, mutta tosielämässä ne vaikuttavat olevan hiukan yksisarvisen kyyneliä harvinaisempia, koska kovin on harvalla esittää todistumateriaalia seisaaltaan annetuista aplodeista tai edes photoshopattua valokuvaa, jossa kaikki herkeämättä ja muistiinpanoja tehden seuraavat kovapalkkaisen itsestäänselvyyksiä mutisevan konsultin, joksi tällä kertaa oli hankittu näyttelijä ilmeisesti vain siksi, että kaikki kiekkovalmentajat oli jo varattu.

Kun me kaikki opettajat hyvin tiedämme ja joka vuosi kolme 6 h jaksoa koemme tuon byrokraattisen järjestelmän pakottaman surkeuden, niin eikö tuota systeemiä voisi jo lopultakin muuttaa?

Muuttaa siten, että se palvelisi edes rahtusen paremmin. Ei siitä tarvitse erinomaista yhdellä kerralla muodstua, mutta edes parempi.

Siksi ehdotankin, että kaikki opetusalan ammattijärjestön OAJn paikallisyhdistykset tekevät aloitteen koulun aloittamisesta sellaisella VESO päivällä, jossa sivistys/koulutus/varhaiskasvatuslautakunnan jäsenet ovat mukana koko sen 6 h ja siinä käydään läpi mitä siellä koulussa tehdään, mitä suunnitellaan, miten suunnitellaan, mikä taas maksaa, mitä resursseilla on mahdollista saada.

Pidetään siis käänteinen VESO päättäjille. Kuka on mukana?
JussiTanhuanp

Matemaattisten aineiden opettaja, PLM.
Elokuva- ja teatteritaiteen suuri ystävä, joka haluaa ajatella toisin ja kyseenalaistaa syitä ja taustoja siihen, miksi toimia vanhoilla puutuneilla tavoilla.
Vanha blogi luettavissa http://jussismia.blogspot.fi/ sivulla

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu