Hävetkää, Tuula ja Vuokko!

Työministeri Tuula Haatainen päätti tänään siirtää pääkaupunkiseudun kunta-alan palkansaajien lakkoa kahdella viikolla valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan esityksestä. Lakon siirtämiselle pitäisi olla äärimmäisen vankat perusteet, mutta tällä kertaa niitä ei tarvittu, vaan halu kertoa naisvaltaisen kunta-alan työntekijöille, että teille kelpaa kyllä jatkossakin muruset, otti niskalenkin kaksikosta. Tädit ovat setämiehistyneet.

Lakko-oikeuden pitäisi koskea kaikkia, mutta ilmeisesti näin ei asia ole.

Toisaalta on myös mahdollista, että tämä kaksihenkinen tasa-arvoairut on oikealla tiellä. He yksinkertaisesti haluavat osoittaa, että  opettajien ja muiden kunta-alan työntekijöiden työ on niin tärkeää, ettei yhteiskunta pyöri, jos he saavat käyttää lakko-oikeuttaan vaatiessaan työehtoja, joissa palkkaus vastaisi työn vaativuutta. Lienee syytä hankkia lisätukea neuvottelupöytään, jotta se seuraavan kahden viikon aikana kestää kaikki ne rahasäkit, jotka sille työnantajapuolelta nostetaan.

Yksi on asia on kuitenkin varma. Kirjoitan loppuelämän ohjelistalleni yhden virkkeen isoin kirjaimin: Älä koskaan äänestä demaria.

+4
juvehvilainen
Helsinki

FM, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori, luottamusmies, HOAY:n hallituksen jäsen ja OAJ:n valtuutettu. Kirjoitukseni edustavat vain ja ainoastaan omaa mielipidettäni.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu