Autetaan ravintoloita yhdessä

Koronasulkujen alettua suomessa, ravintolat ovat saaneet kokea täydellisen selkäsaunan. Ravintolat laitettiin kiinni koska oletettiin siellä tapahtuvan läheisen kontaktin levittävän koronaa kulovalkean tavoin, tämä kuten muutkin olettamukset koronan leviämisestä perustui lähinnä pelonlietsontaan ja tähdistä ennustamiseen. Ravintoloissa ei niiden auki ollessa ole todetusti tapahtunut näitä koronalinkoja tai muitakaan massalevityksiä lähellekään niin paljon kuin ollaan esille tuotu. Täysi liiketoimintakielto vei monelta yrittäjältä sekä ravintolatyöntekijöitä toimeentulon ja kun kieltoja höllennettiin niin ei väkeä voinut palkata takaisin koska lähitulevaisuus oli niin epävarma. Varsinkin yrittäjien kohtuuttoman huono työttömyysturvan takia on viimeiset puolitoista vuotta ollut ravintolayrittäjille selkänahkaa raastava koettelemus.

 

Valtiovalta ei ole yrittäjiä auttanut asiaa yhtään. Jo pelkkä viinien ja mietojen alkoholijuomien ulosmyynti olisi auttanut edes hieman niitä yrittäjiä joiden tulo on riippunut näistä tuotteista ja tuonut hienon lisän kuluttajille jotka ovat ostaneet ravintolasta ruoka-annoksen mukaan. Tämä ei kuitenkaan käynyt esivallalle koska suomalaiset ovat heidän mielestään niin heikkoja alkoholin edessä että olisivat korruptoituneet lähitrattorian grappasta niin paljon ettei työnteosta saati veronmaksusta olisi tullut mitään. Edes nyt kun ravintoloiden sisällä saa syödä, ei puolikasta viinipulloa saa ottaa mukaan kotiin vaan se pitää huitaista kiduksiin paikan päällä tai heittää viemäristä alas. Suomen kivikaudelta olevat alkoholilait ovat holhousyhteiskunnan, luokkayhteiskunnan ja Alkon monopolin tuotoksia ja niistä pitää päästä mahdollisimman nopeasti eroon.

 

Nyt kun korona onnenpyörä taas päätyi vihreään sektoriin, on aika taas auttaa kurjasti kohdeltuja ravintolayrittäjiä. Voimme kuluttajina tukea näitä yrityksiä jotka ovat eniten saaneet valtion piiskasta ja ottaa asiaa esille sosiaalisessa mediassa. Pitää muistaa että valtio auttaa eniten näinä vaikeina aikoina suurimpia yrityksiä, ei todellakaan niitä mummun ja pappan kulmaravintoloita joissa muistetaan vakioasiakkaan nimi ja syntymäpäivä. Enempää emme voi yksityishenkilöinä auttaa, mutta politiikassa voimme.

 

Poliittinen tahto on onneksi näkynyt jo muutamassa suomen kaupungissa. Oulussa ja Lahdessa on luovuttu tämän vuoden terassimaksuista. Porissakin voitaisiin hyvin jättää nämä maksut väliin tämä vaikeana vuonna. Muutenkin voisimme ottaa hieman suopeammin ravintoloiden ja baarien kohtelun etteivät nämä joutuisi laittamaan rahaa turhiin ja tuottamattomiin asioihin. Mikäli näitä on jo maksettu, on Oulussa myös palautettu maksuja. Tämä voisi myös kannustaa yrityksiä joilla ei ennen ole ollut terasseja, hankkimaan pienen ulkotilan houkutellakseen lisää asiakkaita.

 

 

 

Jyri Astokari

Sihteeri Porin Perussuomalaiset

Kuntavaaliehdokas

 

 

 

0

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu