Ilmastolakkoilu, sosialismin vihreä valta

Ilmastoviikko sai viikko sitten hurmiollisen lopun kun järjestettiin ilmastolakko. Viikko ei mitenkään eronnut viimeisestä vuosikymmenestä, jossa joka päivä huudetaan ilmastonmuutoksesta Suomen mediassa ja politiikassa. Tosin muutoksen vaikutukset vaihtuvat joka kerta kun tarvitaan lisää rahaa tai julkisuutta. Tällä kertaa se on lämpeneminen ja vesien raamatullinen nouseminen. Muutosta halutaan niin yhteiskuntaan kuin ilmastoon. Enää ei riitä pelkkä päästöjen rajoittaminen läntisissä maissa, vaan myös yksityisomistamisen rajoittaminen sekä kapitalismin demonisointi. Ilmassa on kristalliyön tuntua, hampaat veressä huudetaan rakenteita vastaan, joista ollaan itse hyödytty viimeiset 100 vuotta.

Kun lapset lakkoilevat on vanhempien kerrottava totuus. Sitä ei kuitenkaan kerro 16 -vuotias lapsipyhimys, joka vertaiskuvallisesti hivelee myös kolmannen valtakunnan ikonografiaa. Hänestä on tullut jumalhahmo jonka vertaista ei olla mediassa masinoitu sitten Obaman kiiltokuvamaineen. Hänen pyhiinvaellus eurooppalaisella miljoona jahdilla Amerikkaan, oli yhtä messiaaninen kuin vetten päällä kävely. Toivottavasti Hjallis Harkimo ja Martina Aitolehti saavat myös ilmastopelastajan seppeleen päälleen Atlantin ylityksestä. Gretan olemassaolo on kuitenkin samantekevää, hänen vihaisilla puheillaan saadaan vain aikaan mediamylläkkä ja vastakkaisasettelua. Hänen ja hänen opetuslapsien kuuntelu on yhtä ratkaisulähtöistä ilmastopolitiikassa kuin Barack Obaman kuuntelu rauhanturvaamisessa.

Lasten ilmastolakko on järjestetty tuottamaan mahdollisimman suurta medianäkyvyyttä yli sadassa maassa. Kaikki nämä maat nauttivat läntisen kulttuurin ja kapitalismin lahjoista ja siksi heillä on aikaa ja energiaa lähteä huutamaan kaduille. Piruina seinällä tai pahvilapuissa oli tietysti tuloerot, fossiiliset polttoaineet, lihansyönti, markkinatalous sekä yksityisautoilu. Näistä asioista on hyvä puhua, mutta lakkoilun sijaan voisivat he opiskella asioista lisää. Esimerkiksi ydinvoiman hyödyt, sähköautojen todellinen hiilijalanjälki ja lapsityövoiman käyttö akkuteknologiassa.

On ymmärrettävää että nuoria pelottaa ja ahdistaa ilmastonmuutos ja sen ympärillä vellovat ajatukset planeettamme tuhosta. Tuleehan valistusta enemmän Suomen mediassa kuin valtion propagandaa Kiinassa tai Hesarissa. Marsseilla ja lakoilla tahdotaan yleensä valtaa, valtaa joka jo on vihervasemmistolaisella hallituksella. Silti ministerit ovat itse huitomassa kylttien kanssa. En ihmettele koska heidän hallitusohjelman heittää pallon seuraavalle hallitukselle ja laittaa liian isot tavoitteet hiilineutralisoinnille, ilman oikeita keinoja. Miksi aina ilmastonmuutoksen vastaisissa liikkeissä leikitellään kommunismilla ja autoritarismilla? Se on kyllä myönnettävä että kommunismin aiheuttamat kuolonuhrit eivät paljon saastuta.

 

Jyri Astokari

Ps

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu