Kehitysrahat pois moraalittomilta valtioilta

Budjetti saatiin kapuloitua kokoon ennätysajassa koska siihen ei tarvinnut miettiä että mistä kaikki rahat saadaan. Rahat saadaan tietysti valtion velkaa kierrättämällä ja tulevaisuuden lapsia köyhdyttämällä. Liiallisen julkisen talouden paisuttamisen lisäksi armoisa hallitus lisää myös vastikkeetonta ja tarkkailematonta kehitysapua ympäri maailmaa. Varsinkin ympäristöä ja ilmastoa auttavat projektit on hallituksen mukaan toteutettava.

Eu on ollut mukana köyhien maiden auttamisessa kuin myös YK. Tällä viikolla saimme Yk:n kokouksesta selvää viitettä että jotkut maat eivät ole osa demokraattista länttä vaan tahtovat tukea Venäjän oligarkiaa. Venäjä erotettiin YK:n ihmisoikeusneuvostosta ja tätä täysin oikeaa ratkaisua oli estämässä 24 jäsenvaltiota. Listasta löytyy vanhojen neuvostomaiden lisäksi myös maita joihin Suomi kaataa tarkkailematonta avustusrahaa. Jos kyseiset maat ovat sitä mieltä että Venäjä on toiminut ihmisoikeuden mukaisesti, on avustukset lopetettava välittömästi. Meidän ei tule rahoittaa Mugaben ja Idi Aminin kaltaisia hallintoja.

Vuonna 2015 ulkoministeriön ulkoasiainneuvos Matti Kääriäinen kertoi Yle:n haastattelussa että kehityshankkeita ei valvota mitenkään. Ministeriössä ollaan täysin tietoisia siitä ettei kehitysprojektit tule toteutumaan ja jopa kilpaillaan kenellä on huonoin projekti. Silti kehitysavun ja yhteistyö ikuiset byrokraattiset rattaat pysyvät pyörimässä. Tarviihan virkamiehet jotain tehtävää. Kääriäinen kertoi että suurin ongelma systemaattisen köyhyyden poistamiseen on kohdemaan muutoksen tahdottomuus.

Sodan, ilmastotavoitteiden aiheuttama energiakriisin ja ovea kolkuttelevan finanssikriisin vuoksi Suomen tulee muutenkin lakkauttaa käynnissä olevia ja suunnitteilla olevia projekteja. Kaikki tuleva ja kevennetty kehitysyhteistyö tulee sijoittaa maatalouteen ja kohdemaan ruokkimisen omavaraistamiseen. Ukraina ei enää ole ruokkimassa viljallaan Afrikkaa ja muutkin Eu:n valtiot ovat kohta hätää kärsimässä tulevana vuonna. Monet valtiot ovat jo nyt kieltämässä ruoan myyntiä ulos maasta. Miten käy Suomen joka on hymyillen lakkauttanut omavaraisuuttaan joka alueella? Millä ruokimme kansan kun emme saa enää edes ostettu ulkomailta ruokaa suomeen?

 

 

 

 

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu