Natseja ja euroviisuja 

Enemmän nälkäpeliltä näyttävä happopainajainen nimeltään Euroviisut on saatu viimein päätökseen ja jokaisella on sanottavaa tästä puhtaasti poliittisesta musiikkiteatterista. Vaikka vuosia on euroviisuissa kielletty poliittiset ilmaukset, on media ottanut kantaa jokaiseen asiaan parrakkaasta esiintyjättärestä ja huivinpalaseen. Kilpailulla ei ilmeisesti ole enää mitään tekemistä itse musiikin tai laulamisen kanssa kuin toimia esirippuna eri maiden poliittisena esiliinana.

Yksi mieleen pistävimmistä lipsautuksista tänä vuonna oli se, kun ylen kommentaattori ennusti lähetyksessä, että matala Israelin pistemäärä pohjoismaista kertoo siitä, että Israelin toimia vastustetaan laajasti. Tämä kuitenkin oli täysin päinvastainen kuin todellisuus. Tuomarit tai asiantuntijat antoivat täysin erilaiset äänet kuin katsojat, koska toiset eivät näe vain poliittisten lasien läpi.

Euroviisut ovat mainio esimerkki siitä, miten nykypäiväin pakettiuskonto tai blokkiasetelma toteuttaa itseään. Kun olet asettunut vasemmistoblokkiin niin sinun oletetaan uskovan ja vartioivan kaikkia niitä käsitteitä, mitä siihen suuntaukseen kuuluu, oli se monikulttuurisuus, ilmastoahdistus, trans käsite tai Palestiinan olemassaolo. Jos hairahdat yhdessä asiassa niin sinusta tulee helposti poliittinen paaria, hylkiö, jonka politbyroo voi poistaa kaikista etuoikeutetuista paikoista ja canceloida parhaansa mukaan. Tätä on todistettu jo vuosikymmenten aikana, kuinka pienestä virheestä tai takahuoneen tanssiliikkeestä voi saada koko kirkuvan lehdistön niskaansa.

Kun katsoo kuvia Malmön mielenosoittajista, voi yllättyä kuinka suuria ja kiihkeitä Euroviisufaneja, Palestiinalaiset ovat. On kovin tekopyhää järjestää mielenosoitus Malmössä, jossa ilman poliisien tiukkaa valvontaa nämä mielenosoittajat itse saisivat melkoisen kylmää kyytiä. Onhan sieltä kantautunut uutisia siitä miten valittuun kansaan ja muihin vähemmistöihin on kohdistettu väkivaltaa, niin mielenosoittajien kuin uskonnollisten aktiivien puolelta.

Vasemmistomedian näkemys juutalaisista ja Israelista muuttuu viiteryhmien maun ja rahoituksen mukaan. Vuosi sitten oli antisemitistejä jokaisen oikeistopuolueen riveissä ja natseja serverikaapeissa, nyt voi vasemmisto ilman minkäänlaista itseironiaa lapioida lantaa Israelin päälle. Ennen Hamasin veristä hyökkäystä Israeliin ja IDF:n takaisiniskua, melko harva jaksoi innostua koko maasta, vaikka sama peli on jatkunut sitten 40-luvun. Joukkomentaliteettia on ilmeisen helppo ohjata koska samat naamat näkyvät kaikissa mielenilmauksissa, kunhan niiden päälle ei ole vedetty kirurgimaskia tai shemaghuivia. Tulee mieleen uutiset siitä että, Euroopassa on antisemitismi vakaassa nousussa ja siitä on syytetty ”äärioikeistoa”. On taidettu haukkua väärää puuta.

Jyri Astokari

Ps

 

 

 

 

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu