Heinäluoma puhuu kuin persu

Tervetuloa vaalitalveen jossa mielipideosasto täyttyy erilaisista vaihtoehtoisista näkökulmista joita ei sitten seuraavaan neljään vuoteen nähdä. Yhden esimerkin tästä näytti SDP:n ja kansanedustaja Eveliina Heinäluoma joka muistutti suomalaista työkansaa ja veronmaksajia siitä kuinka tärkeä on pitää kiinni saatavuusharkinnasta. Olen itsekin täysin samaa mieltä siitä, että EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisesta saatavuusharkinnasta tulee pitää kiinni. Kansanedustaja tuo meille värikkään mielikuvan Ruotsin työmarkkinoista joilla rehottaa harmaa talous ja palkkojen poljenta matalapalkka-aloilla. Heinäluoma jopa ihmettelee ” Kun seuraan Ruotsissa käytävää keskustelua työperäisen maahanmuuton ongelmista ihmettelen, miten kukaan voi vaatia Suomea luopumaan saatavuusharkinnasta”. Onneksi Heinäluomalla on vastaajat lähellä omassa puolueessa.

Heinäluoman mielipide on jalo, tavoiteltava sekä päinvastainen SDP:een historiaa katsottuna. Vuoden 2017, tarveharkinnan poistavasta lakialoitteesta löytyy ”yllättävästi” 7 SDP:n kansanedustajaa, 3 Vasemmistoliiton kansanedustajaa sekä kaikki silloiset 15 Vihreiden kansanedustajaa. Yksi allekirjoittaneista on Suomen nykyinen Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen. Ehkä suomen omistamiin yhtiöihin tarvitaan kipeästi halpatyövoimaa nostamaan tuloja hetkellisesti kannattavan puolelle. Tässä koko laidallinen nykyisiltä hallituspuolueilta jotka nyt kiillottavat kilpeään siinä toivossa, että joku muistaisi kuinka paljon he välittävät suomalaisesta duunarista. Heinäluoma yrittää näyttää Kokoomustakin huonossa valossa koska myös he ovat myös olleet halukkaita poistamaan saatavuusharkinnan 2017 lakialoitteessa, tällä kertaa kuitenkin pilkka osui omaan nilkkaan. Eivät poliitikot ole ainoita joita kiinnostaa halpatyövoiman käyttö.

Esimerkiksi YLE kirjoitti suomeen tahdotuista filippiiniläisistä hoitajista varsin lämpimän ja maailmaa halaavan artikkelin viime viikolla. Siinä esitettiin kestävää pohjaa eettisiin ja taloudellisiin ongelmiin joita filippiiniläisten hoitajien rekrytointiin liittyy. Artikkelissa kerrotaan että suomeen tulevat hoitajat tulevat toimimaan hoiva-avustajina ja lähihoitajina vaikka heidät on valmiiksi koulutettu sairaanhoitajiksi. Ongelmaksi tulee “koulutushukka” eli se että monikaan näistä hoitajista ei viihdy suomessa tai hoitoalalla, vaan lähtevät pois tai jäävät työttömiksi. Vaikka tätä hukkaa ei tapahtuisi niin rekrytointi maan ulkopuolelta tällä tavalla on taloudellisesti kannattamatonta koska rekrytointi tapahtuu isoissa kaupungeissa. Näissä eläminen on niin kallista että perheen toimeentulo tulee suurelta osin tulonsiirtoina.

Aletaan nyt ensin työllistämään suomalaiset, kattellaan sitten mitä tehdään.

Jyri Astokari

Porin Perussuomalaiset sihteeri

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu