Sortosensuuri palaa Suomeen

Uutisissa on laajasti keskusteltu siitä millainen kirjoittelu on sallittua ja kuinka kauan on kirjoittaja siitä vastuussa. Vanha sanonta “käy päälle kuin yleinen syyttäjä” pitää paikkansa paremmin kuin koskaan. Sensuurin polttorautaa on saanut maistaa sekä poliitikoita ja maallikoita. Näin koska he ovat kirjoittaneet oman mielipiteensä, rakentui mielipide sitten uskonnollisista näkemyksistä tai henkilökohtaisista kokemuksista. Välillä poliisitutkinta on lopetettu ja syytteet jääneet nostamatta, mutta syyttäjä on nähnyt omaksi moraaliseksi velvollisuudeksi nostaa syyte. Olemme palaamassa aikaan jossa jokainen mielipide käy valtion virkamiehen seulan läpi ja musta pirssi tulee hakemaan yöllä jos ei kirjoittelu läpäise kafkamaista sosiaalisihtiä.

Rikos vanhenee, mutta murha ja vihakirjoittelu ei. Valtakunnansyyttäjän uuden emanaation mukaan, rangaistavuuden kannalta ei ole väliä, onko mielipide julkaistu netissä eilen vai vuosikymmeniä sitten. Niin kauan kun teksti tai kuva on netissä nähtävillä, on se rangaistavuuden piirissä. Syyttäjä ei taida tietää että netistä ei voi poistaa mitään, kaikki tallentuu arkistoihin. Myös kaikki uskonnolliset ja filosofiset tekstit tulevat esiin koska valtakunnansyyttäjän mukaan niiden jakamista ja julkista lukemista voidaan verrata vihapuheeseen. Tällä kannalta muinaisista ajoista olevat kirjoitukset ovat rehevää maata rikos syytteille. Huvittuneena odotetaan että oikeuslaitos alkaa kaivaa väärintekijöitä haudasta kuin vanhat paavit konsanaan. Toivottavasti virkahirmut ottavat jokaisen uskonnollisen kirjan pannalistalleen, onhan kyse uskonvapauden riistosta.

Vihakirjoitus vain näkökulmasta kiinni. Ei se väliä mitä kirjoittaa vaan se kuka kirjoittaa. Amerikan Yhdysvalloissa oikeus kuvataan sokeana. Suomessa se ei todellakaan ole sokea, sillä on kaiken läpäisevä Sauronin silmä. Perussuomalaisia kirjoittajia on vainottu jo kymmenen vuotta, nyt Hussein al-Taee (sdp.), Abdirahim “Husu” Hussein (sdp.) ja Päivi Räsänen (kd.) ovat ensimmäiset jotka saivat maistaa omaa “lääkettään”. Koska äärivasemmistolaisia kirjoituksia ja niitä levittäviä kirjoittajia aletaan rankaisemaan? Porissa jopa juhlittiin kansankiihottajaa ja vihapuhekommunisti Karl Marxia. Onhan hänen älytön raapustelunsa kirvoittanut useampaankin miljoonaluokan kansanmurhaan.

Vallankahvassa olevat ovat nyt mielellään sensuroimassa ja syyttämässä jokaista joka lokaa faktoilla tai omilla mielipiteillä heidän kylvämää hegemoniaa. Heidän kannattaa odottaa, sillä jokainen liike aiheuttaa vastaliikeen joka on suuruudeltaan sama mutta suunnaltaan vastakkainen. Tämä ei ollut uhkaus vaan mekaniikan kolmas peruslaki. Tästä eteenpäin kannattaa jokaisen selventää vertauskuviaan, ettei joudu rivistön eteen viimeiselle sätkälle aamunkoitteessa.

Jyri Astokari

PS

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu