Mökkielämää muistojen äärellä

Tämä kesä olisi ollut sääli jättää näkemättä. Ovat nämä kelit niin erikoiset olleet. 

Eli tervehdys mökiltä Pyhtään ja Kotkan rajalta. Kirjoitan muistelmia, nautin vilvoittavasta merituulesta ja käyn dialyysissä Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa. Sinne on meidän mökiltä vain 7,5 km autolla. Veneellä matka olisi vielä lyhyempi. 

Istutukset ja kitkemiset jäivät keväällä tekemättä, ei ollut mitään motivaatiota, kun en uskonut näkeväni satoa enää. Sitä laiminlyöntiä olen yrittänyt parhaani mukaan paikata, mutta niskan päälle päässyttä vuohenputkea ei niin vain kitketä.

Sain tosiaan viimeisenä oljenkortena uudet lääkkeet, jotka ovat ainakin toistaiseksi tehonneet minun syöpääni hyvin. Pelivaraa oli vain viikkoja, syöpä oli levinnyt maksassa niin laajalle. Hoitovaste on ollut todella vahva. 

Ihmettelin, miksi minua hoitava henkilökunta vaikutti niin iloiselta, kun tulin vastaanotolle. Sitten sain kuulla tulokset lääkitykseni hoitovasteesta. Syövän kehitystä seurataan jatkuvasti, ja yritän ottaa samalla selvää muista uusista hoidoista siltä varalta, että syöpä oppii kiertämään nämä nykyiset lääkkeet. Haluan vaihtoehdon B. En halua enää toiste olla yhden korren varassa.

Joka tapauksessa kiitos kaikille teille, jotka olette tehneet lahjoituksillanne ja muilla toimillanne tämän hoidon mahdolliseksi. En olisi muuten välttämättä uskaltanut hakeutua yksityisen syöpäsairaalaan hoitoon. Ja kaikki te, jotka osallistuitte esimerkiksi esirukouskampanjaan puolestani; Jostain nämä minua hoitaneet lääkärit ja lääkkeitä kehittäneet tukijat ovat saaneet sen palon tehdä tiedettä, jonka ansiosta löytyi toimiva lääkitys. Aina ei tarvita ihmettä.

Olen investoinut näitä päiviä, iltoja ja vähän öitäkin muistelmien kirjoittamiseen, että nämä muistot eivät katoaisi kuin kyyneleet sateeseen. Valitettavasti en ole harrastanut päiväkirjan pitämistä, vaikka blogit auttavat muistamaan paljon. Esimerkiksi ihmisten nimien muistaminen on minulle usein hankalaa.

Kuvittelin muistavani tärkeimmät tai ainakin hauskimmat tapahtumat matkan varrelta, mutta sitten kun pari vanhaa ystävää lähetti minulle hauskempia yhteisiä muistoja, ymmärsin, miten paljon olen unohtanut. Ilman heitä en olisi muistanut kirjoittaa esimerkiksi etelä-Korean yleisradion tv-ryhmästä, joka yritti ratkaista Nokian menestyksen salaisuutta seuraamalla minun päivääni tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtajana. He ehkä jopa löysivät sen, mutta eivät voineet julkaista sitä.

Siksi ajattelin pyytää jälleen kerran teidän apuanne. Jos teillä on minusta jokin muisto, jonka arvelette voivan kiinnostaa elämänkertani lukijoita, voitte lähettää sen tämän verkkolomakkeen kautta. Se kannattaa miettiä etukäteen, kuinka valmiita asianosaiset ovat tapauksen julkaisemiseen. Iltapäivälehdet todennäköisesti lukevat kirjan suurennuslasilla.

Hyvää kesää ja kiitos etukäteen!

+13
jyrkikasvi
Vihreät Espoo

Ex-pelijournalisti, ex-tutkija, ex-kansanedustaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu