Yhdenvertaisuusvaltuutettu perussuomalaisten käsikassarana

Jokin aika sitten julkaistussa tiedotteessaan yhdenvertaisuusvaltuutettu suositteli ”erilaisten yksityisten peseytymistilojen rakentamista uimahalleihin kaikkien ihmisten ja ihmisryhmien yhdenvertaisuuden edistämiseksi”.

Tällaisia tiloja tarvitsisivat hänen mukaansa esimerkiksi erilaisista kulttuurisista ja uskonnollisista taustoista tulevat henkilöt.

Yhdenvertaisuusvaltuutetun suositus on monella tavoin ongelmallinen.

Ensinnäkin yhdenvertaisuusvaltuutettu pyrkii suosituksellaan pitämään vanhat suomalaiset ja uussuomalaiset erillään toisistaan, mikä ei edistä uussuomalaisten kotoutumista suomalaiseen yhteiskuntaan vaan saattaa lisätä etnisten yhteisöjen eristäytymistä, voimistaa rinnakkaisyhteiskuntia, maassamme. Annetun suosituksen perusteella arvioiden yhdenvertaisuusvaltuutettu vaikuttaa perehtyneen huonosti maahanmuuttoon liittyvään moniulotteiseen ongelmatiikkaan.

Toiseksi – suosituksellaan yhdenvertaisuusvaltuutettu ei edistä tasa-arvon toteutumista Suomessa. Se, että esimerkiksi musliminaiset tarvitsisivat erillisen peseytymistilan, valitettavasti uusintaisi monessa Suomessa elävässä muslimiyhteisössä vallalla olevaa naisen alisteista asemaa suhteessa miehiin, mikä ilmenee mm. siinä, että moni musliminainen ei voi yhteiskunnassamme toimia vapaasti kuten useimmat muut naiset.

Kolmanneksi – yhdenvertaisuusvaltuutettu toimii perussuomalaisten käsikassarana. Perussuomalaiset suorastaan hihkuvat ilosta matkalla pankkiin eli seuraaviin vaaleihin, kun he saavat näin hyvää tukea politiikalleen valtion viranomaisten tällaisten ei kovin hyvin mietittyjen suositusten myötä.

P.S. Pahoittelen, että ehdin ottaa kantaa tähän asiaan vasta nyt. Selitys tälle on se, että en toimi ”päivystävänä dosenttina” vaan arkisemmissa työtehtävissä.

jyrkisipila

Olen valtiotieteilijä ja toiminut maahanmuuttotyössä koulutusalalla 1990-luvun alusta lähtien. Työssäni olen kohdannut noin 3 500 eri puolilta maailmaa eri syistä Suomeen muuttanutta ja ohjannut heitä heidän opiskeluperiodinsa ajan. Näistä ihmisistä ehkä puolet on ollut muslimeja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu