Al Bundy nauratti ja sillä siisti

Joidenkin kanavien nykyohjelmisto ei naurata minua pätkääkään, peräti kolme paise-sarjaa? Mitä pirua?

* * *

Pulmuset vaurioitti kokonaista tv-sukupolvea 80-luvulla, mutta nyt palkittu menestyskomedia Schitt’s Creek korjaa tuhot – tärkein sarjojen eroista on suhde seksiin (HS 17.3.2021)

Ensimmäinen huomiota herättävä asia Pulmusissa on henkilösuhteiden myrkyllisyys. Bundyt vihaavat toisiaan. Vanhempien avioliitto on aidosti toksinen, ja sitä ovat myös perheenjäsenten välit, yhdessä ja erikseen.

Puolituntisten jaksojen jokainen sekunti on uusi mahdollisuus ilkeään kommenttiin. Jokainen kohtaus tilaisuus toisen nujertamiseen.

Voikin sanoa, että sarjan hauskuus perustuu vahvasti vihapuheeseen.

* * *

Hesarin kriitikko Jussi Lehmusveden kahden komediasarjan, Pulmuset ja Schitt’s Creek, arvostelu räjäytti nätisti somen, joten pakkohan minunkin on ottaa kantaa tähän merkitykselliseen asiaan.

Lehmusvesi väittää, että Pulmusten hauskuus perustuu vihapuheeseen. On järjetöntä väittää, että Pulmuset vaurioitti kokonaista tv-sukupolvea 80-luvulla.

Jos Lehmuskoski noin väittää, niin minä väitän, että hän on huumorintajuton ihminen. Komedioissa on aina menty äärimmäisyyksiin, vrt. Charlie Chaplinin väkivaltaiset lyhytelokuvat tai Oliver Hardyn ja Stan Laurelin vahingoniloon perustuvat elokuvat.

Kaikki ymmärtävät, ettei Chaplin oikeasti lyö tai Hardy ja Laurel oikeasti mokaa. Lapsikin ymmärtää.

Rakastin Pulmusten Al Bundya sekä Perhe on pahin Archie Bunkeria, minua he naurattivat kovin. Rakastin myös Benny Hilliä ja muita ajan brittikomediasarjoja kuten Lunta tupaan tai Sikailija Sid.

Huumori irrottaa ihmiset arjesta.

Komedia on äärimmäisen vaikea laji. On sata kertaa helpompaa saada ihmiset itkemään kuin nauramaan. Minua on aina harmittanut, kun hyvillekin komediaelokuville annetaan vain paria tähteä, kun jollekin surkealle draamalle voidaan hövelisti heittää neljä tai viisi tähteä.

+8
Kai-Ari Lundell
Perussuomalaiset Vantaa
Ehdolla kuntavaaleissa

Päätä pidempi.
Valtuustoryhmän varapuheenjohtaja 2021
Opetushallituksen johtokunnan varajäsen 2019
Eduskuntavaaliehdokas 2019
Vantaan Kirkkovaltuusto 2019
Hämeenkylän seurakuntaneuvosto 2019
Kaupunginvaltuutettu 2017
Opetuslautakunta 2017
Eduskuntavaaliehdokas 2015
OAJ:n valtuuston jäsen 2014
Vuoden Luokanopettaja 2013
http://kaiarilundell.blogspot.fi
http://properuskoulu.blogspot.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu