Jo toinen vantaalainen Kokoomus-poliitikko Perussuomalaisiin

1.
Vantaan kaupunginvaltuutettuna kokoomuksen ryhmässä vuodesta 1997 vaikuttanut Markku Weckman on eronnut kokoomuksesta ja liittynyt perussuomalaisiin.
– Poliittinen linjanveto kokoomuksesta ei ole ollut mieleni mukaista viime vuosina. En ole tämän valtuustokauden aikana tuntenut oloani valtuustoryhmässä kotoisaksi. Vallalla on ollut keskustelemattomuuden kulttuuri, Weckman kertoo eronsa taustoista.
Perussuomalaiset Weckman valitsi, koska kokee puolueen vastaavaan arvomaailmaansa.
– Koti, uskonto ja isänmaa, tiivistää Weckman.
Weckman on toiminut aiemmin myös kokoomuksen Vantaan kunnallisjärjestön puheenjohtajana.
2.
Weckmanin lisäksi myös toinen kokenut vantaalainen poliitikko Pekka Virkamäki on eronnut kokoomuksesta ja hyväksytty Perussuomalaisen puolueen jäseneksi.
Virkamäki oli kokoomuksen kaupunginvaltuutettuna vuosina 2000–2008. Sen jälkeen hän työskenteli kaupungin rakennusvalvontajohtajana viime vuoteen asti, jolloin hän siirtyi kaupungin virastaan eläkkeelle. Tällä hetkellä Virkamäki toimii ympäristöministeriössä.
– Erosin kokoomuksesta viikko sen jälkeen, kun kokoomus hyväksyi Vantaan valtuustossa kiinteistöveron korotuksen ja miljoonien suunnittelukulut ratikkaan.
Perussuomalaiset Virkamäki kertoo valinneensa muun muassa siksi, että puolue on Vantaalla vastustanut ratikkahanketta.
* * *
Weckmanin ja Virkamäen liittymiset Perussuomalaisiin kertovat jotakin Kokoomuksen tilasta. Moni perinteinen arvokonservatiivi voi kokea yksinäisyyttä, jopa orpoutta, ei enää tiedetä, mikä on Kokoomuksen linja. Puolueen puheenjohtajan monet lausunnot ovat olleet ristiriidassa Kokoomuksen perinteisten arvojen kanssa.
Ensimmäisen kerran ihmettelin kokoomuslaisten liikehdintää viime eduskuntavaalien aikaan vaalikentillä. Useampikin perikokoomuslainen ihminen tuli varta vasten kertomaan minulle, että olen ikäni äänestänyt Kokoomusta, nyt äänestän teitä.
Kaiken huippuna pidin sitä, että peräti kaksi Kokoomuksen puolueorganisaatiossa olevaa työntekijää tuli sanomaan, ettei ilkeä enää äänestää omaa puoluettaan.
Weckmanin tiivistys kertoo kaiken: koti, uskonto ja isänmaa.
Suomessa taitaa olla enää jäljellä kaksi koti, uskonto ja isänmaa -puoluetta, PS ja KD.
PS on iso ja KD on pieni.
https://kaiarilundell.blogspot.com/2021/02/vantaan-weckman-kok-ja-virkamaki-kok.html
Paljonko on PS valtuustopaikkojen ennätys vantaalla. Paljonko arvelet nyt tulevan
kuusi siellä on melkein varmaa …..
Ilmoita asiaton viesti
Hannu Kärkkäinen,
Ennätys on v. 2012 yksitoista paikkaa.
Yritämme nokittaa sellaiseen 14-16 paikkaa, hirmuisen hyviä ehdokkaita on monta. Saamme täyden ja tasapainoisen sadan listan, jokaiselle löytynee jotakin. Tällä kertaa ehdokkaiden joukossa on monta hyvää naista, luulen, että heistä mennee sellaiset 6 läpi.
Neljäntoista alle olisi kova pettymys, jokainen valtuutettu yli kuudentoista olisi pikkuylläri.
Vantaalla äänestysprosentti on ratkaiseva, viimeeksi vain 52,3 %. Mikäli äänestäjät lähtevät joukolla liikeelle, vain taivas on meille silloin rajana. Koska kyseessä nyt on ilmiselvät ratikkavaalit, luulisi äänestämisen kiinnostavan 🙂
Ilmoita asiaton viesti
Ratikatta se Vantaa kaipaakin, joko velka on yli miljardin. Taitaa tulla kiinteistöveroa ja muuta mukavaa, jostainhan rahaa pitää löytää ja saada, ei käy kateeksi päättäjiä..
Menetelmä ja toimitatapahan säilyy ennalllaan Perusuomalaiset vastustaa kaikkea ja kaikki muut puolueet vastustaa Perusuomalaisia.
Tuleva valtuustokausi on tuo mukavaa viihdettä nettikatselijoille.
Ilmoita asiaton viesti
Pari kolme naista on läpimenijöiden joukossa. Niikko, Sinä, Niilo, Markku, Jouni, Juha, sitten joku ylläri ponnistaja…
Veikkaukseni on 8 -10, realistinen 12 olisi kova saavutus.
Nyt pitää olla rahaa mainontaan, enemmän kuin aikaisemmin. Siis kunnallisjärjestön rahan lisäksi henkilökohtaista rahaa…
Ratikka hankkeella saatte paljon näkyvyyttä.
Politiikka on kovaa, maakunnissa vuielä kovenpaa….
Ilmoita asiaton viesti
Hannu Kärkkäinen,
Nyt ehdokkaat laittavat vaalitaistoon huomattavasti suurempia summia omaa rahaa kuin viime kerralla. Tahto on luja.
Mutta olet oikeassa, politiikka on joskus kovaa.
Ilmoita asiaton viesti
Timo jäi mainitsettamatta,, hän menee läpi että ryskyy.
Ilmoita asiaton viesti
Ohoh. Onpas teillä nyt tunkua.
Keskustalainenkin hyppääsi Vantaan lehden mukaan ”loikkasi”, Hyi miten Örn asian ilmaisee, minusta edelleen siirtyi Perussuomalaisiin.
Teillähän alkaa kohta arpajaiset.
Listat oli täynnä ja kolme on tulossa lisää tilalle.
Siinä sitä on miettimmistä, kenet tiputtaa, valittujen listalta pois.
Helpoin tapa on se sama tapa kuin ralliautoilussa, kuka tuo tallille eniten rahaa yhteiseen pottiin, saa tallipaikan.
Ei muuta kuin myymään tallipaikoja.
Kyllä rahamiehiä ja halukkaita löytyy lisää. Persaukiset ja tavlliset sukan kuluttajat on tiukan paikan edessä, ei auta sanoa, kuin kuuluisat sanat, ”olet heikoin lenkki, ulos”.
Ilmoita asiaton viesti
Itse olen nimennyt persut ”onnen onkijoiden” puolueeksi johon liitytään kun muihin puolueihin ei ehdokkaaksi kelvoiteta.
Ilmoita asiaton viesti
Arto Granlund,
Näkee, että et tunne Vantaan poliittista kenttää.
Ko. ehdokkaita ei millään ilveellä voi kutsua onnenonkijoiksi, vaan he ovat asiallisia asioihin sitoutuneita vakavasti otettavia poliitikkoja.
Esim. Weckman onnenonkija 🙂 🙂 🙂 Ei voi pahemmin mennä arvailut pieleen.
Ilmoita asiaton viesti
Wecman on ainakin tähän asti ollut hyvin vakaa hyvin työtään tekevä politiikko. Siksi jäin vähän ihmettelemään hänen siirtymistään. No, ehkä se kertoo Vantaan Kokoomuksen joa pitkään jatkuneesta käymistilasta. Ei hän ole ensimmäinen joka käynyt ovia koputelemasssa.
Onhan Vantaan ps:n joukoisssa muutama tosissaan otettava politikko mukana, siis sellainen jolla on jotain tuntumaa politiikasta.
Kokemattomat kuntapäättäjät, pienellä kokemusella politiikasta ja toisista puolueista siirtyneet, joiden perusajatus on koti, isänmaa ja uskonto yhdessä voi aiheutta sellaista hierontaa. Kun katsoo ja tietääehdokkaitten taustoja ryhmäkokouksista saattaa tulla välillä vaikka oikeat kirkonmenot.
Mutta monta hyvää pitää löytää paikkaaamaan Malmin, jAuvisen, Jääskeläisen, sekä Vahvelaisen ja monen muun poisjäänti. Kuntavaali on pitkälti myös henkilövali.
Pelkkkä Ratikkavaali se ei ole.
Puoluetta odottaa kuntaavaalien jälkeen hajaannus, Sitten luetaan siirtyjistä /loikkareista, kuka mitenin asian tulkitsee, jos ei kuntavaalien jälkeen niin heti Eduskuntavaalien jälkeen se on taas edessaä.
Ilmoita asiaton viesti